di 26 maart 2024

Ministerievertoning

Na de vertoning van Lonely Oaks zal moderator Ida Simonsen (Jongerenvertegenwoordiger) in gesprek gaan met gastsprekers Nori Spauwen (Embassy of Change) en Abdel Ouarraki (ministerie van Justitie en Veiligheid). Daarin gaan we dieper in op activisme en de ambtenarij.

Deze vertoning en programma zijn besloten. 

U bent vrij om uw eigen lunch mee de zaal in te nemen.

Voertaal: Nederlands

Moderator en sprekers

Ida Simonsen is bio-boer in opleiding, milieu-en klimaat activist en VN-Jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit en Voedsel. Ze is vooral actief op het kruispunt van agroecologie, mensenrechten en voedselsysteemtransformatie met een focus op democratisering en jonegrenparticipatie. Ida heeft een master in mensenrechten en humanitaire actie en studeert momenteel bio-dynamische landbouw. Ze werkt aan biologische gemeenschaps-en stadslandbouw, het organiseren van radicale grassroots bewegingen en multilaterale onderhandelingen over biodiversiteit- en voedselbeleid. 

Abdel Ouarraki werkt bij het ministerie van Justitie en Veiligheid en is betrokken bij de ambtenaren sit-ins voor een staakt-het-vuren in Gaza. Hij studeerde Bestuurskunde (Public Administration) aan de Universiteit Leiden en was voorheen werkzaam bij het ministerie van Financiën. Vorig jaar werd Abdel genomineerd voor de Publiek Denken Top 100, Ambtenaar van het Jaar 2023 voor zijn bijdrage aan de totstandkoming van het Beleidskompas.

Nori Spauwen is activist, filosoof en oud-diplomaat. Ze studeerde mondiale rechtvaardigheid aan Yale, verdedigde mensenrechten bij de Verenigde Naties, en was trainer voor activisten over de hele wereld. Ze werkte als diplomaat voor vredesprocessen en in Parijs. Ze begon een beweging voor meer diversiteit en inclusie binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. In 2021 richtte ze Embassy of Change op, waar ze idealisten coacht en traint. Ze is columnist voor het Financieele Dagblad en schrijft een boek over gezond activisme. 

Sprekers

Ida Simonsen

moderator

Abdel Ouarraki

gast

Nori Spauwen

gast