zo 24 maart 2024

Online agesprek met regisseurs Yuval Abraham, Basel Adra en hoogleraar internationaal publiekrecht Larissa van den Herik

No Other Land vertelt het verhaal van Palestijnse activist en journalist Basel Adra’s langdurige strijd tegen het Israëlische geweld en de gedwongen uitzetting van zijn gemeenschap uit Masafer Yatta op de Westelijke Jordaanoever. In deze periode ontmoet hij de Israelische journalist Yuval Abraham, die hem steunt in zijn strijd.

Yuval Abraham en Basel Adra, die te zien zijn in de documentaire, werkten samen met Hamdan Ballal en Rachel Szor als co-regisseurs aan No Other Land. Hoewel de groep oorspronkelijk geen ervaring had met het maken van documentaires, benaderden ze het verhaal als activisten en journalisten, wat resulteerde in een vijf jaar durende samenwerking, waarbij Adra en Ballal gebruik maakten van beeldmateriaal dat ze door de jaren heen al ver voor de samenwerking gebruikten, waaronder homevideo’s van Adra’s familie. De documentaire laat zien hoe Abraham en Adra bevriend raken en een relatie met elkaar opbouwen, terwijl Adra’s strijd en leven onder bezetting in schril contrast staat met Abrahams leven in vrijheid.

Na de vertoning gaat programmamaker Bahram Sadeghi in gesprek met Yuval Abraham, Basel Adra en Larissa van den Herik, hoogleraar internationaal publiekrecht aan de Universiteit Leiden.

Let op! Yuval Abraham en Basel Adra zullen hier online aan deelnemen. 

Voertaal: Engels

Deze preview is een eenmalige special in samenwerking met IDFA.

Sprekers

Yuval Abraham

regisseur

Basel Adra

regisseur

Bahram Sadeghi

moderator

Larissa van den Herik

expert