zo 26 maart 2023

Ministerie van Buitenlandse Zaken: nagesprek met Katie Minderhoud en Timmo Gaasbeek

Na de vertoning van Paved Paradise zal moderator Marieke Eyskoot in gesprek gaan met gastsprekers Timmo Gaasbeek (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Katie Minderhoud (Planbureau voor de Leefomgeving). Daarin kijken we naar wat de vragen die de film opwerpt betekenen voor het globale zuiden, en specifiek Afrika. Hoe moet de landbouw daar eruit zien en wat betekent dat voor ons buitenlandbeleid? 

Voertaal: Engels

Dit programma is een samenwerking tussen Movies that Matter en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Sprekers en moderator

Timmo Gaasbeek werkt bij de afdeling Inclusieve Groene Groei van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een van zijn verantwoordelijkheden is het leiden van de mainstreaming van biodiversiteit in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in beleidsontwikkeling, projectuitvoering en academisch onderzoek, voornamelijk in fragiele en (post)conflictgebieden in Azië en Afrika.

Katie Minderhoud werkt bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) aan integraal landschapsbeheer en biodiversiteit. Katie doet onderzoek om beleidsrelevante wetenschappelijke inzichten te leveren voor de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. De afgelopen 12 jaar werkte ze als thematisch expert bij Solidaridad, een internationale NGO gericht op duurzame landbouw en verantwoorde handel.

Marieke Eyskoot is een sustainable lifestyle-expert, auteur, spreker en presentator. Ze werkte als moderator voor Dutch Design Week, ASN Bank, Stichting DOEN, Fairtrade International, diverse ministeries, Netflix en vele anderen, en is een van de presentatoren van het Nederlandse televisieprogramma BinnensteBuiten. Haar gids This is a Good Guide – for a Sustainable Lifestyle staat boordevol praktische en positieve tips over mode, beauty, eten, thuis en reizen, die doen leuk en bereikbaar maken.

Sprekers

Katie Minderhoud

gast

Timmo Gaasbeek

gast
Melody Lieftink

Marieke Eyskoot

moderator