do 30 maart 2023

Panel Talk + Q&A

Na de filmertoning zullen we ingaan op de winnaars van de Sacharovprijs, en de mensenrechtenschendingen die plaatsvinden in Oekraine. Maar bovenal vieren we de veerkracht en dapperheid van de Oekraiense bevolking! 

Kysia Hekster, correspondent EU/NAVO/België/Luxemburg, zal de avond hosten.
Na de filmvertoning zullen we online bellen met een Sacharov-prijs vertegenwoordigs uit Oekraine: mensenrechtenadvocaat Oleksandra Matvhiichuk
Vervolgens gaan we in gesprek met Lyuba Knorozok, een producent uit Kiev, Oekraine. Ze werkt momenteel aan een documentaire waarin recht wordt gezocht voor de mensenrechten schendingen in Oekraine en bewijs wordt verzameld voor de ICC. En we praten met Kseniia Novikova, zij studeerde ballet en cheografie aan de Nationale Universiteit in Kiev. Ze trad wereldwijd op en zal samen met elf andere dansers van het United Ukrainian Ballet de avond afsluiten met een traditionele dans, de Hopak.  

Roberta Metsola, voorzitter van het Europees Parlement, kan helaas niet meer aanwezig zijn.

*De Sacharovprijs wordt toegekend aan personen en organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de strijd voor mensenrechten over de hele wereld, door de aandacht te vestigen op mensenrechtenschendingen en door de laureaten en hun zaak te steunen. In 2022 ging de prijs naar de dappere bevolking van Oekraïne.

do 30 mrt
17:00 - 19:05

Den Haag, Theater aan het Spui

met verdieping Free of charge Sacharov

Sprekers

Kysia Hekster

moderator

Lyuba Knorozok

gast

Oleksandra Matviichuk

gast

Kseniia Novikova

gast

the Ukrainian Ballet 11 dancers

gast