za 30 maart 2024

HUMAN presenteert: Searching for Nika

Na de vertoning van Searching for Nika zal er een nagesprek plaatsvinden met journalist en Oekraïne verslaggever Michiel Driebergen en Kateryna Kyrsta, IFAW project manager. Moderatie door HUMAN redacteur Ineke van der Hurk.

Michiel Driebergen (1980) is freelance journalist en correspondent in Midden- en Oost-Europa voor o.a. Trouw en NPO Radio 1 (Bureau Buitenland). Hij begon zijn carriere als redacteur en verslaggever bij VPRO Radio 1, en werkte vervolgens een decennium als redacteur bij NCRV Radio 1 (Casa Luna). Vanaf 2013 werkt hij als correspondent, met als standplaatsen achtereenvolgens Lviv (Oekraïne), Krakau (Polen) en Charkiv (Oekraïne). Voor zijn werk als verslaggever van de oorlog in Oekraïne werd hij in 2023 genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel. Voor zijn podcast “Stad in Oorlog, charkiv, één jaar onder vuur”, won hij in 2023 de Zilveren Reissmicrofoon.

Kateryna Kyrsta werkt vanuit het kantoor van het IFAW in Den Haag en geeft leiding aan het reddingsteam in Oekraïne. Ze houdt toezicht op alle projectactiviteiten en subsidieovereenkomsten die gericht zijn op hulp aan huisdieren en wilde dieren in nood. Kateryna heeft een Master in Economie van het Polytechnisch Instituut van Kiev en heeft uitgebreide ervaring in financiën en agribusiness. Voordat ze in oktober 2022 bij het IFAW kwam, werkte ze bij de Wereldbank Groep aan de introductie van nieuwe financieringsinstrumenten voor boeren in Oekraïne.

Ineke van der Hurk is redacteur sociaal-maatschappelijke redactie NPO 3FM bij Omroep HUMAN. Ook presenteert ze de 3FM HUMAN podcast “In het hoofd van.” Voordat ze bij HUMAN aan de slag ging, heeft ze film gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en The University of Kent.

Voertaal: Engels

Sprekers

Michiel Driebergen

gast

Kateryna Kyrsta

expert
Claire Bontje

Ineke van der Hurk

moderator