zo 18 april 2021

Impactgesprek Shadow Game: het Europese asielbeleid

Moderator Margriet Vroomans (KRO-NCRV) gaat met filmmakers Els van Driel en Eefje Blankevoort, Europarlementarier Tineke Strik (GroenLinks) en hoogleraar Halleh Ghorashi in op de traumatiserende reis van de hoofdpersonen uit Shadow Game. Is het grensgeweld waarmee zij werden geconfronteerd een direct gevolg van het Europese asielbeleid en wat zijn de gevolgen van het nieuwe Pact on Migration and Asylum dat de EU in november 2020 presenteerde? Zijn de mensenrechtenschendingen aan de grenzen van Europa de prijs die we willen betalen voor ons migratiebeleid of kan het ook anders?

Heb je na het zien van deze film behoefte om iets te doen voor jongeren op de vlucht? Dat kan! De makers lanceren samen met de jongeren uit de film het manifest Bescherm kinderen op de vlucht. Teken ook en deel het met je netwerk. Wil je liever iets anders doen? Kijk dan op de website van Shadowgame voor verschillende tips.

Dit verdiepingsprogramma na afloop van de film wordt mede mogelijk gemaakt door onze partner KRO-NCRV en duurt ca 60 minuten.

Beschikbaar
met verdieping
KRO-NCRV

Sprekers

Tineke Strik

gast

Halleh Ghorashi

gast

Els van van Driel

gast

Eefje Blankevoort

gast

Margriet Vroomans

moderator