do 28 maart 2024

Camera Justitia Night

De Camera Justitia Night richt zich op de vele aspecten en vormen van rechtvaardigheid. We vertonen de monumentale documentaire ‘Soundtrack to a Coup d’Etat’, geregisseerd door Johan Grimonprez.

Jazz, dekolonisatie en mensenrechtenactivisme komen samen in een historische rollercoaster die terugblikt op het moment waarbij de musici Abbey Lincoln en Max Roach het VN Veiligheidsraadgebouw binnendrongen om te protesteren tegen de moord op Patrice Lumumba.

Johan Grimonprez  is een gerenommeerd filmmaker, multimediakunstenaar en curator. Grimonprez’ veelgeprezen werk danst op de grenzen van praktijk en theorie, kunst en cinema, documentaire en fictie, en vraagt de kijker om twee keer goed te kijken. Zijn werk licht hedendaagse media door en zoekt naar de spanning tussen de kleinschalige en grotere impact van globalisering.

Dichter en spoken word artiest Sydney Lowell zal de avond openen met een performance van ritmische poëzie.
De avond wordt gepresenteerd door Maral Khajeh, die samen zal zitten met de regisseur van de film, Johan Grimonprez, voor een gesprek over de film.
DJ Mo Wrights zal een jazz-geïnspireerde set spelen in de foyer van Theater aan het Spui, voor en na het programma.

Deze avond is onderdeel van de Camera Justitia Dag, een speciaal programma over rechtvaardigheid en film met verschillende activiteiten.

Sprekers

Johan Grimonprez

regisseur

Maral Khajeh

moderator

Sydney Lowell

gast