di 26 maart 2024

Politie voor Iedereen: The Body Politic

Na de vertoning van The Body Politic zal moderator Nadine Ridder in gesprek gaan met gastsprekers Sara Cremers en Mascha ten Bruggencate. In het naprogramma zal er dieper ingegaan worden op het thema van nieuw leiderschap.

Deze vertoning is een samenwerking met Politie voor Iedereen van de Nationale Politie.

Sprekers en moderator

Sara Cremers is op haar 18e begonnen bij de politie in Amsterdam. Naast haar werk studeerde ze deeltijd politicologie aan de UvA in de hoop ooit burgemeester van Amsterdam te worden. Vooralsnog is ze met veel plezier districtschef in Noord-Holland Noord. Dit district is groot en divers en biedt haar veel professionele en persoonlijke uitdagingen.

Mascha ten Bruggencate heeft politicologie gestudeerd in Leiden en is vervolgens een traineeship bij ING gaan doen. In Shanghai heeft zij voor Fortis Commercial Banking opgezet en tegelijkertijd Chinees geleerd. Terug in Nederland heeft ze vier jaar in de Amsterdamse gemeenteraad gezeten namens D66. Voor haar benoeming tot burgemeester van Heiloo in 2021 is ze ook nog stadsdeelvoorzitter van Amsterdam centrum geweest.

Nadine Ridder helpt organisaties op het gebied van Diversiteit, Inclusie en Gelijkwaardigheid. Met haar opiniestukken in o.a. NRC, Parool, en platforms zoals Oneworld en Lilith Magazine, heeft Nadine een actieve rol in het bevorderen van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid in het publieke debat.

Voertaal: Nederlands

Sprekers

Nadine Ridder

moderator

Sara Cremers

gast

Mascha ten Bruggencate

gast