wo 29 maart 2023

Mondaal FNV – Nagesprek met Nishtha Jain, Luisa Moreno Ruiz en Zamaney Menso

Na de vertoning van The Golden Thread zal moderator Lynn Zebeda in gesprek gaan met regisseur Nishtha Jain en sprekers Luisa Moreno Ruiz en Zamaney Menso (beide van Mondiaal FNV). Daarin stellen we de vraag waarom internationaal vakbondswerk belangrijk is, en welke impact dat kan hebben op de producten die we consumeren. 

Het programma is in het Engels. 

Deze vertoning is een samenwerking met Mondiaal FNV. 

Sprekers en moderator

Luisa Moreno Ruiz is beleidsmedewerker bij Mondiaal FNV op het gebied van Just Transition en palmolie. Daarnaast heeft Luisa jarenlange ervaring met vakbondsopbouw als organizer bij vakbond FNV.

Nishtha Jain is een Indiase filmregisseur en producent die bekend staat om haar documentaires als Gulabi Gang, Lakshmi and Me en City of Photos. Haar films bevragen geleefde ervaringen op het snijvlak van gender, kaste en klasse. Ze verkennen het politieke in het persoonlijke en leggen de mechanismen van privileges bloot.

Zamaney Menso is lid van het dagelijks bestuur van Mondiaal FNV en daarnaast werkzaam als (internationaal) vakbondsbestuurder in de sector bouwen & wonen bij FNV. Ze heeft jaren ervaring met onderhandelen met werkgevers en activeren van werknemers.

Lynn Zebedia is sociaal ondernemer en bestuurslid en heeft met partners op vijf continenten gewerkt aan het opnieuw uitvinden van de wereld. Ze duikt graag diep in de inhoud, legt de lat hoger op impact en creëert bezielde structuren waarin verandering kan plaatsvinden. Haar toewijding ligt bij uitdagingen die ons allemaal verbinden: klimaatrechtvaardigheid en wereldwijde rechtvaardigheid.

Sprekers

Nishtha Jain

gast

Luisa Moreno Ruiz

gast

Lynn Zebeda

moderator

Zamaney Menso

gast