ma 27 maart 2023

Europese Commissie: nagesprek met activist Pául Jarrín Mosquera en Ingelise de Boer

Na de vertoning van This Stolen Country of Mine zal moderator Marieke Eyskoot in gesprek gaan met de inheemse activist uit de film Pául Jarrín Mosquera en Ingelise de Boer (woordvoerder van de Europese Commissie in Nederland). De Commissie heeft op 16 maart de ‘critical raw materials act’ gepresenteerd. Daarmee is de EU van plan om voldoende beschikbaarheid van kritieke grondstoffen zoals lithium en kobalt te gaan bereiken. Deze zijn nodig voor bijvoorbeeld batterijen en windmolens. In het nasprek gaan we in op de vraag hoe we die grondstoffen op een eerlijke en veilige manier kunnen krijgen, en horen we het unieke perspectief van Paúl daarop, als grassroots activist uit Ecuador.

Voertaal: Engels 

Dit programma is een samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland

Sprekers en moderator

Paúl Jarrín Mosquera leidt het verzet van de inheemse bevolking tegen de Chinese kolonisatie van Ecuador. Dit brengt hem in een confrontatie met de Ecuadoraanse staatsmacht, die de Chinese economische belangen op volle kracht verdedigt.

Ingelise de Boer is woordvoerder van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag. Ze werkt sinds 2008 voor verschillende Europese institituties in communicatie rollen. 

Marieke Eyskoot is een sustainable lifestyle-expert, auteur, spreker en presentator. Ze werkte als moderator voor Dutch Design Week, ASN Bank, Stichting DOEN, Fairtrade International, diverse ministeries, Netflix en vele anderen, en is een van de presentatoren van het Nederlandse televisieprogramma BinnensteBuiten. Haar gids This is a Good Guide – for a Sustainable Lifestyle staat boordevol praktische en positieve tips over mode, beauty, eten, thuis en reizen, die doen leuk en bereikbaar maken.

Sprekers

Paúl Jarrín Mosquera

gast
Melody Lieftink

Marieke Eyskoot

moderator

Ingelise de Boer

gast