di 20 april 2021

Nagesprek met regisseur Ana Llacer en Sergio Salinas Rodríguez (IHE Delft)

In samenwerking met IHE Delft Institute for Water Education organiseren we op dinsdag 20 april een online verdiepingsprogramma bij de film UMA: A Water Crisis In Bolivia. De documentaire volgt drie inheemse gemeenschappen in de hooglanden van Bolivia die zien hoe het afvalwater van buitenlandse mijnbedrijven de rivieren instroomt en hun drinkwater vergiftigt – zonder dat hun regering ingrijpt. Maar de gemeenschappen organiseren zich en komen in verzet. Ze eisen compensatie en een stem. 

Na afloop van de vertoning gaat schrijver en filmmaker Rachel Visscher in gesprek met regisseur Ana Llacer en associate professor Sergio Salinas Rodríguez. Sergio is werkzaam bij IHE Delft en komt oorspronkelijk uit Bolivia. Ook zal het publiek de gelegenheid krijgen om vragen te stellen aan de gasten.
Voertaal: Engels
 
Ana Llacer is een Spaanse journalist, communicatie professional en onafhankelijke documentaire-filmmaker. Ana woont in New York en focust zich in haar werk voornamelijk op environmental justice, migratie, extractie van natuurlijke grondstoffen en social justice. 
 
Dr. Sergio Salinas is een expert op het gebied van desalination en water treatment technology met ervaring in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Europa. Sergio komt uit Bolivia werkt als docent bij de master-opleiding Urban Water and Sanitation bij IHE Delft. Ook leidde hij diverse projecten op het gebied van onderzoek, innovatie en capacity building
 
Rachel Visscher is auteur van diverse fictie en non-fictie boeken, documentaire-filmmaker en journalist. Ze studeerde maatschappijgeschiedenis, voltooide een onderzoeksmaster sociale wetenschappen en ontwikkelde haar creatieve vaardigheden tijdens een kunstopleiding. In 2019 lanceerde Rachel de eerste Instagram roman @byfarihah. Het project werd ontving lovende kritieken. Momenteel is ze werkzaam als communicatieadviseur bij een onderzoeksinstituut gericht op de impact van technologie op de maatschappij. 
 
IHE Delft Institute for Water Education is de grootste internationale instelling voor watereducatie ter wereld en is gevestigd in Delft. Sinds 1957 heeft het instituut een netwerk opgebouwd van 23.000 alumni uit 190 verschillende landen, het merendeel uit Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ook wordt een verscheidenheid aan onderzoeksprojecten uitgevoerd in samenwerking met partners, om capaciteit in de internationale watersector te versterken. IHE Delft streeft ernaar om een tastbare bijdrage te leveren aan de Sustainable Development Goals, waarin water een centrale rol speelt. 

di 20 april
17:30 ONLINE
Live
met verdieping
IHE live Q&A

Sprekers

Rachel Visscher

moderator

Ana Llacer

gast

Sergio Salinas Rodríguez

gast