zo 24 maart 2024

Earth at Stake: We Are Guardians

Na de vertoning van We Are Guardians zal Marieke Eyskoot in gesprek gaan met regisseur en inheemse activist Edivan GuajajaraFelix Lomans, coördinerend beleidsmedewerker Klimaat, Biodiversiteit en Bossen op het ministerie, en Merijn van Leeuwen, WNF.

Deze vertoning is in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Edivan Guajajara is een van de oprichters van het communicatienetwerk Mídia Indigena. Hij is een inheemse activist die fotografie en documentaires gebruikt als hulpmiddelen om de strijd van een volk dat zich al 521 jaar verzet zichtbaar te maken. Als filmmaker produceert hij sterke, gedetailleerde beelden van de inheemse bevolking die de harde strijd van de bescherming van het land en de verdediging van Moeder Aarde laten zien. Edivan werkte samen met One Forest aan de productie van de bekroonde documentaire “WE ARE GUARDIANS”. Edivan is ontwerper en video-editor en gebruikt zijn gave om kunstwerken te creëren die de strijd van de Braziliaanse inheemse volken zichtbaar maken.

Felix Lomans is teamleider bossen en biodiversiteit bij de directie Inclusieve Groene Groei van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij begon zijn carrière bij het ministerie in 2010 en bekleedde verschillende functies in Den Haag en in het buitenland voordat hij in 2019 toetrad tot de klimaatafdeling van het departement. Als onderdeel van zijn huidige takenpakket is hij ook lid van de delegatie van Nederland bij de Convention on Biological Diversity.

Merijn van Leeuwen is opgeleid tot tropisch ecoloog. Zijn carrière begon met onderzoek in het Colombiaanse Amazonegebied en als toeristische gids in het Peruaanse Amazonegebied. Daarna richtte hij zich op het integreren van natuur in ontwikkeling, waardoor hij in 25 landen samenwerkte met NGO’s, het bedrijfsleven en de overheid. Sinds 2019 coördineert hij de ondersteuning van WNF-Nederland voor de Amazone en het Atlantische woud.

Marieke Eyskoot is een duurzame lifestyle-expert, auteur, spreker en presentator. Ze heeft gewerkt als moderator voor Dutch Design Week, ASN Bank, Stichting DOEN, Fairtrade International, diverse ministeries, Netflix en vele anderen, en is een van de presentatoren van het Nederlandse televisieprogramma BinnensteBuiten. Haar moderne gids This is a Good Guide – for a Sustainable Lifestyle (een bestseller waarvan wereldwijd 50.000 exemplaren zijn verschenen) staat boordevol praktische en positieve tips over mode, beauty, eten, wonen en reizen, die goed doen leuk en bereikbaar maken.

Voertaal: Engels

Sprekers

Edivan Guajajara

regisseur

Felix Lomans

gast
Melody Lieftink

Marieke Eyskoot

moderator

Merijn van Leeuwen

gast