vr 29 maart 2024

NPO 2Doc: Zonen zonder vaders

Na de vertoning van Zonen zonder vaders zal journalist Sophie Derkzen in gesprek gaan met protagonist Nabil Tkhidousset en maker Tessa Louise Pope.

Tessa Louise Pope (Amsterdam, 1988) studeerde af als documentaireregisseur aan de Nederlandse Filmacademie. Tessa heeft al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen voor haar eerdere films. Momenteel werkt Tessa aan de coming-of-age documentaireserie ‘Zorgen’ waarin zeven studenten gevolgd worden in het eerste en tweede jaar van hun zorgopleiding. Daarnaast is ze bezig met de afronding van een nieuwe film ism de VPRO (oplevering juli 2024) en de ontwikkeling van een volgende documentairefilm. 

Sophie Derkzen is presentator en programmamaker bij de VPRO. Ze presenteert op NPO Radio 1 het dagelijkse buitenlandprogramma Bureau Buitenland, in 2022 door een vakjury verkozen tot winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma van het jaar. Op Radio 1 is ze als interviewer ook te horen in de VPRO Marathoninterviews, Nooit Meer Slapen en de Publieke Tribune (HUMAN).

Voertaal: Engels

Sprekers

Nabil Tkhidousset

protagonist

Tessa Louise Pope

regisseur

Sophie Derkzen

moderator