Captain Volkonogov Escaped

Aleksey Chupov, Natasha Merkulova

Bloedstollende thriller met magisch-realistische trekjes, spelend in Stalins Rusland tijdens de zuiveringen van eind jaren 1930. Fyodor Volkonogov, een zware jongen bij de veiligheidsdienst, slaat op de vlucht in de hoop zijn ziel te kunnen redden. Maar de meedogenloze majoor Golovnya zit hem op de hielen.

Fyodor Volkonogov is kapitein bij de nationale veiligheidsdienst. Tijdens de zuiveringen onder Stalin martelt en executeert zijn eenheid ‘onbetrouwbare elementen’: mensen die nu misschien nog niet schuldig zijn, maar dat in de toekomst wel eens zouden kunnen worden. Voelend dat hij het volgende slachtoffer kan zijn in dit paranoïde web van achterdocht en valse beschuldigingen, besluit kapitein Volkonogov op de vlucht te slaan.

Na Volkonogovs ontsnapping wordt zijn kameraad Veretennikov ondervraagd, gemarteld en geëxecuteerd. Zijn geest weet echter een boodschap aan de kapitein over te brengen: als je berouw toont en vóór zonsondergang de volgende dag ten minste één persoon vindt die je vergeeft, dan ontloop je eeuwig lijden in de hel. Dus gaat Volkonogov op zoek naar familieleden van mensen die zijn geëxecuteerd met zijn hulp, hopend op verlossing. Maar de sadistische, meedogenloze majoor Golovnya is nooit ver achter hem.

 

Let op: Deze film is Engels ondertiteld. In onze festivalkrant staat foutief vermeld dat deze film met Nederlandse ondertiteling vertoond zou worden.

Credits

Regisseur
Aleksey Chupov, Natasha Merkulova
Jaartal
2021
Productieland
Rusland, Estland, Frankrijk
Soort
Fictie
Duur
126 minuten
Taal
Russisch
Ondertiteling
EN
Nederlandse distributeur
Imagine Film