Cold Sweat

Soheil Beiraghi

Afrooz is de aanvoerder van het nationale Iraanse zaalvoetbalteam voor vrouwen. Wanneer een langgekoesterde droom uitkomt om mee te mogen doen aan de Asian Games-finale, moet Afrooz op het laatste moment thuisblijven, omdat haar echtgenoot haar een reisverbod heeft opgelegd. Boos neemt Afrooz het op tegen het patriarchale Iraanse systeem, maar het is de vraag of ze deze wedstrijd zal winnen.

De Iraanse Afrooz streeft een carrière na als voetballer en dat lukt haar als aanvoerder van het nationale zaalvoetbalteam heel aardig. Wanneer zij en haar teamgenoten te horen krijgen dat ze een plek hebben veroverd in de finale van de Asian Games, worden haar dromen werkelijkheid. Het team maakt plannen om af te reizen naar Maleisië, maar juist als ze op het vliegtuig willen stappen krijgt Afrooz te horen dat ze het land niet mag verlaten. Haar echtgenoot, met wie ze al een jaar niet meer samenwoont, heeft haar een reisverbod opgelegd.

De rest van het team vertrekt en Afrooz blijft gefrustreerd achter. Ze probeert er alles aan te doen om toch te kunnen reizen en probeert zelfs haar recht langs juridische weg af te dwingen. Maar in de patriarchale Iraanse samenleving, waar het rechtssysteem vooral is ingericht ten faveure van mannen en vrouwen bar weinig rechten hebben, blijkt dit een bijna onmogelijk te winnen wedstrijd.

Credits

Regisseur
Soheil Beiraghi
Jaartal
2018
Productieland
Iran
Soort
Fictie
Duur
88 minuten
Taal
Perzisch
Ondertiteling
EN
World Sales
Noori Pictures