I <3 my muslim

Marjolein Busstra

Dutch Movies Matter

Carla is een 62-jarige Amsterdamse die zich heeft bekeerd tot de islam en is getrouwd met de bijna dertig jaar jongere Fouad. Hij is een voormalige Libische strijder die in Nederland woont. De film toont hun alledaagse leven in Nederland, maar schetst ook een persoonlijk beeld van de onrust in het Midden-Oosten en de reactie daarop binnen de Nederlandse maatschappij.

In haar jonge jaren had Carla een wild bestaan. Ze was danseres en nam volop deel aan het Amsterdamse nachtleven. Nu, vele jaren later, gaat ze bijna continu gesluierd door het leven en verbiedt haar nieuwe geloof het haar om nog naar dansfeesten te gaan. Carla heeft hier geen moeite mee, want ze vindt rust in haar geloof. Bovendien heeft het haar de liefde van haar leven gebracht: Fouad, een 33-jarige strijder uit Libië. Samen vormen ze een opmerkelijk koppel in het volkse Amsterdam Noord. Het is echter niet meer mogelijk om een gezin te starten vanwege Carla’s leeftijd. Daarom gaat Fouad op zoek naar een tweede vrouw. Voor Carla is dit niet makkelijk, maar ze staat het toe vanwege haar liefde voor Fouad. Maar het leven met z’n drieën blijkt toch lastiger dan ze had gedacht.

I <3 my muslim is geselecteerd voor de competitie Dutch Movies Matter.

Genomineerd voor de Dutch Movies Matter competitie
Alle nominaties

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Marjolein Busstra
Land
Nederland
Soort
Documentaire
Duur
52 minuten
Thema's
gearrangeerd / gedwongen huwelijk, identiteit, jezelf kunnen zijn, oorlog & gewapende conflicten, politiek, democratie, religie, geloof
Jaartal
2017