A Jihad for Love

Parvez Sharma

Gedurfde, integer gemaakte documentaire over diepgelovige moslims en moslima’s uit verschillende delen van de wereld die worstelen met de combinatie van hun geloof en seksuele identiteit. ’s Werelds eerste lange documentaire over dit controversiële onderwerp. Zes jaar lang trok Sharma, zelf homoseksueel en moslim, over de wereld om verhalen van andere homoseksuele moslims en moslima’s op te tekenen. Het relaas
van de openlijk homoseksuele imam Hendricks uit Zuid-Afrika bijvoorbeeld, en de ervaringen van Mazen die twee jaar vastzat in Egypte. Mazen’s vergrijp: zijn geaardheid. De titel refereert niet aan een gewapende heilige oorlog, maar aan een interne religieuze strijd en het streven om het pad van God te volgen. Sharma filmt deze strijd over geloof en geaardheid in twaalf landen, waaronder Saudi-Arabië, Iran, Bangladesh, India, Pakistan en Turkije. Hij filmt meestal in het geheim omdat het vaak geen optie is om de overheid om toestemming te vragen. Hij hoopt dat zijn film bijdraagt aan een dialoog over het taboe dat homoseksualiteit in vele landen nog steeds is.
A Jihad for Love zal ongetwijfeld de tongen los maken en leiden tot veel discussie. Dat is precies wat de gedreven regisseur en producent beogen.

Credits

Ondertiteling
EN
Regisseur
Parvez Sharma
Land
Australië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten
Soort
Documentaire
Duur
81 minuten
Thema's
homorechten, LGBT-rechten, mensenrechtenverdedigers, activisten, religie, geloof
Jaartal
2007