MovieZone Talent Day

Various Directors

Ben jij of ken jij iemand die droomt van een carrière in de filmwereld? De MovieZone Talent Day tijdens #MtMF18 biedt je de tools om dit voor elkaar te krijgen: ontmoet andere jonge filmfans uit het hele land, stel al je brandende vragen aan professionals, krijg feedback op je eigen film of scenario en doe mee met de masterclass van regisseurs Ester Gould en Sarah Sylbing (Schuldig) en workshops van Reber Dosky en Eline Helena. Maurice Lede presenteert de gehele dag! Het volledige programma bestaat uit:

Masterclass Schuldig: de kracht van ’storytelling'
Ester Gould en Sarah Sylbing geven een masterclass naar aanleiding van hun documentaireserie Schuldig. Een onderwerp als schuldenproblematiek wordt al snel droog en saai. Toch wilden zij graag een documentaireserie maken die zo spannend is als fictie. Hoe vertel je een meeslepend verhaal met plotwendingen en onvergetelijke karakters? Hoe verhoudt drama zich tot de werkelijkheid? Sarah en Ester nemen je in hun inspiratietocht mee langs series als The Wire en Benefits Street en de uitdagingen tijdens het maakproces van zo'n televisieserie.

Shorts: Reber Dosky
Reber Dosky is een gerenommeerd filmmaker en heeft al veel (korte) films gemaakt. Met zijn featurelength documentaire Radio Kobani won hij vele prijzen. Reber neemt je mee aan de hand van een aantal van zijn korte films over wat hem geïnspireerd heeft als filmmaker en hoe hij is geworden wie hij nu is.

Lunch
Tijdens de gezamenlijke lunch krijg je de kans om met de professionals en met elkaar te praten over alles wat je maar wilt. (de lunch is inbegrepen bij je toegangskaartje)
Na de lunch is het tijd voor de workshops. Let op: Deze keer kies je bij binnenkomst één van de twee workshops uit, deze duren elk 2,5 uur. Je volgt dus maar één workshop! Kom op tijd, dan weet je zeker dat je workshop naar keuze nog beschikbaar is.

Workshop: Filmmaken
Eline Helena is een Haagse filmmaker die tegenwoordig in Bristol (UK) woont en werkt. Ze heeft verschillende korte films en een videoclip gemaakt. Haar films hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal een klein, persoonlijk verhaal - dat eigenlijk over iets groters gaat - vertellen. Om van een idee een film te maken, moet het verhaal er toe doen. In deze workshop zal ze je begeleiden bij het uitdenken van een idee tot het daadwerkelijk filmen en monteren van je eigen one-minute film!

Workshop: Montage
In deze workshop ga je met Reber Dosky aan de slag met montage. Welke keuzes maak je in de montage? Hoe creëer je een personage? Hoe kan je op verschillende manieren een personage neerzetten dmv montage. Je gaat zelf aan de slag met Adobe Première om de juist opgedane kennis meteen in de praktijk toe te passen.

Feedback op eigen film of scenario
Heb je een eigen film of scenario waar je aan werkt of die af is? op deze dag kun je feedback krijgen op je eigen werk door een van de professionals. Stuur je eigen werk voorafgaand aan de dag op, zodat je op de dag zelf een one-on-one meeting kunt hebben om tips te krijgen hoe je de film of het scenario zou kunnen verbeteren. Stuur ons je eigen werk via moviezone.nl/talentday

Pitch je idee, vraag of droom
Filmmaken doe je niet alleen. Al zijn veel beginnende filmmakers wel alleen bezig. Zoek je crewleden om samen jouw idee te verwezenlijken, maar weet je niet waar je die kan vinden? Heb je een filmidee, maar weet je niet hoe je een scenario daarvan zou moeten schrijven? Kortom zoek je like-minded mensen die met jou samen willen werken? Aan het einde van de dag kun je jouw idee aan de groep vertellen, wie weet zit jouw ideale partner in crime gewoon in het publiek!

Borrel
Na afloop van het programma is het tijd voor een drankje. Praat hier met alle deelnemers en de professionals na en ontmoet mede filmmakers. 


Deze dag kost € 10 met CJP-pas en € 12,50 zonder pas. (Let op: de CJP-prijs verschijnt pas als je bent ingelogd en je CJP-nummer hebt ingetoetst.)

Credits

Regisseur
Various Directors
Land
Verschillende
Soort
Various
Duur
390 minuten
Thema's
various
Jaartal
2017