Precious

Lee Daniels

Lee Daniel's nieuwe film Precious, gebaseerd op het boek Push van Saphhire, is een eerlijke film over mensen en hun sterke wilskracht om te groeien en te overleven.

De film vertelt het verhaal van Claireece "Precious" Jones, een zestienjarig Afro-Amerikaans meisje geboren in Harlem, in een keiharde omgeving. Het leven lacht haar niet bepaald toe: ze is voor de tweede keer in verwachting van haar vader. Thuis loopt ze op eieren om te vermijden dat haar moeder, een intens boze vrouw, haar mishandelt. Haar leven verandert als ze de kans krijgt over te stappen naar een alternatieve school. Daar komt ze onder de hoede van Ms. Rain. Een vrouw die haar begrijpt en haar laat voelen dat ze bijzonder is en talenten heeft. Hier begint Precious haar nieuwe toekomst weg van de duisternis, de pijn en liefdeloze omgeving en neemt ze haar jonge leven in eigen hand. (bol.com)

Credits

Kijkwijzer
12
Regisseur
Lee Daniels
Land
Verenigde Staten
Soort
Fictie
Duur
104 minuten
Thema's
aids, discriminatie, racisme, familie, gezin, gezondheid, ziekte & verslaving, huiselijk geweld, kinderen, kinderrechten, onderwijs, verkrachting
Jaartal
2008