Shorts: 75 jaar vrijheid

Various Directors

Prikkelend, ontroerend en gedurfd: in onze korte filmprogramma in samenwerking met Go Short Filmfestival Nijmegen, zie je vier films die ieder iets vertellen over vrijheid en wat het betekent als je vrijheid plots afgenomen wordt.

Cloud Forest (Eliane Esther Bots)
Een sprookjesachtige film waarin vijf Nederlandse meisje de kijker meenemen op een fantasierijke reis door hun herinneringen en beelden van hun ouders’ ervaringen van de oorlog in voormalig Joegoslavië. Een oorlog die meisjes zelf niet hebben fysiek hebben meegemaakt.

Moffenmeid (Raymon Hilkman)
De Tweede Wereldoorlog is zojuist geëindigd. Een Nederlandse familie met twee dochters moet zien te leven met de reacties van mensen die erachter zijn gekomen dat een van de dochters zwanger is geraakt van een Duitse soldaat.

Song Sparrow (Farzaneh Omidvarnia)
Een groep vluchtelingen probeert een veilig land te bereiken, in hun zoektocht op een beter leven. Ze betalen een smokkelaar om hen over de grens te vervoeren in een koelwagen. Terwijl de temperatuur daalt, verandert hun hoop op een betere toekomst in een gevecht om te overleven.

To the Living (Pauline Fonsny)
In 1998 werd de 20-jarige, zogenaamde “illegale”, Nigeriaanse immigrant Semira Adamu op Belgisch grondgebied verstikt door een politiekussen in een poging haar uit te zetten. Twintig jaar later vertellen twee vrouwen haar verhaal.

Credits

Regisseur
Various Directors
Land
Verschillende
Soort
Animatie, Documentaire, Fictie, Korte film
Duur
75 minuten
Thema's
various
Jaartal
2020