The Stoning of Soraya M.

Cyrus Nowrasteh

Nadat hij autopech heeft gekregen, belandt de Franse journalist Sahebjam in een afgelegen Iraans dorp, waar hij benaderd wordt door Zahra die hem op indringende wijze het gruwelijke lot van haar nichtje Soraya vertelt. Soraya is een jonge moeder en is middels een slecht gearrangeerd huwelijk getrouwd. Haar gewetenloze echtgenoot heeft zijn zinnen echter gezet op de veertienjarige dochter van een vriend en wil scheiden. De eigenzinnige Soraya stemt hier niet in toe en wordt vervolgens de prooi van list, bedrog en intriges en wordt valselijk beschuldigd van overspel.

In een poging Soraya's onschuld aan te tonen onder het onverbiddelijke Sharia-rechtsgezag zoeken Soraya en Zahra wanhopig een weg uit een mijnenveld van complot en leugens. Alle pogingen zijn gedoemd te mislukken want de wetgeving wordt uitgevoerd door corrupte machthebbers en de moedige Soraya wordt uiteindelijk ter dood veroordeeld.
Zahra hoopt dat de journalist haar verhaal aan de buitenwereld kan vertellen. Maar dan moet hij het dorp wel levend kunnen verlaten. (Artifilm.nl, 2011)

Credits

Regisseur
Cyrus Nowrasteh
Land
Verenigde Staten
Duur
114 minuten
Jaartal
2008