Together

Zhao Liang

Aangrijpende making-of over het zwijgen over hiv en aids in China. Zilveren Beer-winnaar Gu Changwei verfilmt een verboden boek over gediscrimineerde patiënten. Movies that Matter Festival-veteraan Zhao Liang gunt ons een intrigerende blik achter de schermen en zoekt via internet contact met dragers van het virus.

Er is in China veel onwetendheid over hiv en aids. Veel mensen associëren de ziekte met onzedelijk gedrag en er wordt nauwelijks over gepraat. Uit angst voor de stigmatisering besluiten veel aidspatiënten in China hun ziekte verborgen te houden. Voor de bijrollen in zijn nieuwe speelfilm The Woman wilde regisseur Gu Changwei werkelijke patiënten casten. Via speciale ‘support groups’ komen de filmmakers in contact met patiënten die mee willen werken aan de film. Ook bezoekt de regisseur een ‘Red Ribbon’-school waar kinderen met aids les krijgen. Het resultaat is een vrijmoedig portret over mensen die zich verenigd én gebrandmerkt zien onder één noemer: die van aidspatiënt.
Regisseur Gu Changwei is een van de geïnterviewde filmmakers in de documentaire Ai Weiwei: Never Sorry over de befaamde Chinese kunstenaar.

Credits

Regisseur
Zhao Liang
Jaartal
2010
Productieland
Hongkong, China
Soort
Documentaire
Duur
83 minuten
Taal
Mandarijn
Ondertiteling
EN
Productiebedrijf
Edko Films LTD
World Sales
Edko Films LTD