Tyrannosaur

Paddy Considine

Brits acteur Paddy Considine gaf vakgenoten Peter Mullan en Olivia Colman prachtige rollen in zijn regiedebuut. Op een dag ontmoet Mullan, een man die zijn aanvallen van woede en agressie niet kan beheersen, een werknemer van een christelijke liefdadigheidswinkel.

Joseph (Peter Mullan) drinkt te veel en heeft een explosief karakter. Hij is een gevaar voor anderen en voor zichzelf; sinds de dood van zijn hond lijkt zelfdestructie zijn enige doel. Tot hij op een dag de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah (Olivia Colman) binnenvlucht. Hoewel ze alle reden heeft bang voor hem te zijn, lijkt Hannah vastbesloten Joseph van de ondergang te redden.
Het keiharde, tragische Tyrannosaur is het speelfilmdebuut van de Britse acteur Paddy Considine (My Summer of Love, The Bourne Ultimatum). Eerder maakte hij over de karakters Joseph en Hannah - met dezelfde acteurs - al de korte film Dog Altogether, waarmee hij in 2007 zowel een BAFTA als de Zilveren Leeuw in Venetië won.

Tyrannosaur gaat door waar Dog Altogether ophield. Langzaam wordt duidelijk dat de film vooral om Hannah draait, die misschien nog wel dieper in de problemen zit dan Joseph. In de beste traditie van het Britse kitchen sink-realisme schildert Considine een inktzwart verhaal, waarin ternauwernood ruimte lijkt voor verlossing. (IFFR)


Credits

Regisseur
Paddy Considine
Land
Verenigd Koninkrijk
Soort
Fictie
Duur
91 minuten
Thema's
huiselijk geweld
Jaartal
2011