Unremember

Flavia Castro

Braziliaanse tiener Joana woonde jarenlang in Parijs, samen met haar in ballingschap levende moeder. Terug in Brazilië gaat ze op zoek naar de waarheid over haar vader, een politiek activist die ‘verdween’ tijdens de militaire dictatuur. Een prachtig geschoten film, boordevol leven en muziek.

Het jaar is 1979. Nadat een nieuwe wet amnestie heeft verleend aan tegenstanders van de militaire dictatuur van Brazilië, kan Joana’s moeder terug naar huis na jaren van ballingschap in Parijs. Tiener Joana kan zich echter bijna niets van haar geboorteland herinneren. Ze is tevreden met haar leven in Frankrijk met haar moeder, haar Chileense stiefvader Luis, haar twee halfbroertjes en natuurlijk haar onafscheidelijke cassettebandjes van The Doors. Maar zelfs haar paspoort verscheuren helpt niets: ze verhuist naar Rio de Janeiro.

Terug in Brazilië vindt Joana langzaam haar draai – en de liefde van de mooie Ernesto. Maar het leven van het warme samengestelde gezin wordt moeilijk als Luis zich weer in het politieke activisme stort. En als Joana voor het eerst haar oma aan vaderskant ontmoet, begint ze vragen te krijgen over haar echte vader, een politiek activist die in de jaren zeventig ‘verdween’. Tot Joana’s frustratie wil haar moeder niets kwijt over wat er vroeger is gebeurd. Wie was hij? Wie heeft hem verraden? Kan hij nog in leven zijn? En misschien de meest verontrustende vraag van allemaal: kan Joana haar eigen herinneringen wel vertrouwen?

Credits

Regisseur
Flavia Castro
Jaartal
2018
Productieland
Brazilië, Frankrijk, Qatar
Soort
Fictie
Duur
96 minuten
Taal
Frans, Portugees, Spaans
Ondertiteling
EN
World Sales
Loco Films