Cinema without Borders | Movies that Matter

Cinema without Borders

We zijn verheugd een nieuwe editie van Cinema without Borders aan te kondigen, ons vijfdaagse workshopprogramma over het organiseren van een mensenrechtenfilmfestival of mobiele-cinemaproject. In 2021 brengt het programma startende en ook ervaren Oost-Europese filmfestivalprofessionals samen.

Cinema without Borders vindt plaats tijdens het Movies that Matter Festival, ons jaarlijkse filmfestival over mensenrechten en sociale rechtvaardigheid in Den Haag. Het festival presenteert ongeveer 60 documentaires en speelfilms van geïnspireerde filmmakers, maar ook diverse verdiepingsprogramma’s en debatten.

Workshops
Dit workshopprogramma biedt ongeveer 15 deelnemers de gelegenheid om praktische kennis en frisse ideeën op te doen. Via dit programma worden deelnemers geïnspireerd en begeleid om hun eigen festival verder te ontwikkelen en hun professionele netwerk te versterken. Tijdens het festival hebben zij ook de mogelijkheid om internationale activisten, filmmakers en andere experts te ontmoeten. De workshops worden geleid door internationale festivaldirecteuren en behandelen verschillende aspecten van het organiseren van een mensenrechtenfilmfestival.

De aanmelddeadline voor Cinema without Borders 2021 is verstreken. Kijk regelmatig op onze website voor aankondigingen over toekomstige evenementen.

Eerdere edities Cinema without Borders

Tussen 2006 en 2019 vonden negen edities van Cinema without Borders plaats, waarvan de meeste workshopprogramma’s tijdens het Movies that Matter Festival. Er waren ook edities in Burkina Faso, Jordanië, Argentinië en, tijdens IDFA, in Amsterdam. Deze eerdere edities werden bijgewoond door meer dan 90 deelnemers uit meer dan 50 verschillende landen, van Birma, Bahrein en Bangladesh tot Pakistan, de Filipijnen en Peru. Je kunt de aftermovie van Cinema Without Borders 2019 bekijken door op de afspeelknop aan de linkerkant te klikken.