Laurens Korteweg nieuwe zakelijk directeur

Amsterdam, 13-07-2023

Laurens Korteweg start per 1 september als zakelijk directeur-bestuurder bij Movies that Matter. Samen met Margje de Koning zal hij de directie vormen van de organisatie achter een van de meest toonaangevende mensenrechtenfilmfestivals in de wereld. Korteweg werkte voorheen als Director Exhibitions bij World Press Photo. Hij volgt Ali Remmelts op, die afgelopen juni, na 15 jaar, de organisatie verliet. 

Tekst: Redactie

Laurens Korteweg werkte de afgelopen tien jaar bij World Press Photo, waarbij hij de laatste zeven jaar als Director of Exhibitions verantwoordelijk was voor zowel de zakelijke als de inhoudelijke kant van de wereldwijde tentoonstellingstour. Daarnaast is hij werkzaam als strategisch adviseur bij het Photography Ethics Centre. Hij woont in Amsterdam, samen met zijn vrouw en twee kinderen.

Margje de Koning, artistiek directeur-bestuurder:
“Door zijn achtergrond bij World Press Photo, snapt Laurens als geen ander de kracht en impact van beeld en verhalen. Zijn grote financiële kennis in combinatie met een hart voor mensenrechten, sluit perfect bij de rest van de organisatie. Ik heb er alle vertrouwen dat Laurens de juiste impuls kan geven om Movies that Matter de komende jaren nog steviger te verankeren in hét internationale speelveld van mensenrechten.”

Laurens Korteweg, aantredend zakelijk directeur-bestuurder:
“Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met Margje en het team het prachtige werk van Movies that Matter voort te zetten. Ik bewonder de organisatie voor hoe succesvol het opereert op het snijvlak van film en mensenrechten; met veel respect voor zowel de makers als de complexiteit van hun werk.” 

Lilian Gonçalves-Ho Kang You, voorzitter Raad van Toezicht:
De Raad van Toezicht is heel blij met de aanstelling van Laurens. Wij geloven dat hij over het elan, de juiste ervaring en kwaliteiten beschikt om de organisatie op zakelijk vlak te leiden en voor de toekomst te bestendigen. Daarnaast zien wij in hem ook een uitstekende inhoudelijke sparringpartner voor Margje en de rest van het team.