online versie
 
Movies that Matter Educatie
 
 
 
 
 
 
CJP-alert
 

Heeft jouw school nog CJP-tegoed over? Dit jaar is het Cultuurkaart-budget langer geldig en mag je tot uiterlijk 31 december 2021 je tegoed opmaken!

 

Dus heb jij nog CJP-tegoed over en wil je met je klas naar een Movies that Matter-vertoning met een verdiepingsprogramma, of naar het festival in maart 2022? Zorg dan dat je voor 15 december 2021 nog bij ons boekt. Het tegoed kan ook worden ingezet om alvast een vertoning te boeken die plaatsvindt in 2022.

 

Lees meer over het Movies that Matter Educatie Festival 2022 of bekijk de mogelijkheden voor een vertoning in een bioscoop bij jou in de buurt.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
   
Nu te boeken programma's
 
 
 
 
Shadow Game
 

Shadow Game is een indrukwekkende documentaire over meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest. Verhalen uit het hedendaagse Europa waarvan we niet mogen wegkijken.

 

Geschikt voor: VO vanaf leerjaar 3 en mbo.

 

Vertoningen: op het festival in maart 2022 en jaarrond door het hele land.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Das Glaszimmer
 

In Duitsland in 1945 ontvluchten de elfjarige Felix en zijn moeder de bombardementen. In het dorp waar ze opgevangen worden is Hitler populair. In het begin vindt Felix het spannend om met de nazi’s mee te doen, maar gaandeweg komt hij achter de waarheid en ontdekt hij hoe het echt zit. Is zijn vader, die soldaat is, nu wel of geen held?

 

Geschikt voor: VO leerjaar 1 en 2 en praktijkonderwijs.

 

Vertoningen: op het festival in maart 2022 en vanaf 15 april ook jaarrond door het hele land.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
The Peanut Butter Falcon
 

De jonge Zak met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden. Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis, wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler, die ook op de vlucht is. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor, een medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis. The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm met interessante perspectieven op het belang van zelfbeschikking.

 

Geschikt voor: VO en praktijkonderwijs vanaf leerjaar 3 en mbo.

Vertoningen: op het festival in maart 2022 en jaarrond door het hele land.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Vragen?
 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Per e-mail zijn wij bereikbaar van maandag tot en met donderdag.

 
  Stuur een mail  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly