online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
Deze week op MtMF21
 

Deze week hebben we weer een selectie prachtige films die te zien zijn op ons festival. De films die sinds vrijdag en zondag online staan, zijn nog tot en met respectievelijk dinsdag en donderdag te zien. Vanaf dinsdag en donderdag komen daar nog 20 nieuwe films bij, waarvan 13 hun première beleven op ons festival.

 

Elke dag vinden er op het festival live vertoningen plaats. Deze verschijnen later ook on demand, inclusief verdiepingsprogramma. Kijk op onze site voor alle vertoningen.

 
  Ontdek het festival  
 
 
 
 
 
 
 
Activist Night
 

Op de Activist Night op dinsdag 20 april staan de acht activisten uit het Activist-programma van dit jaar in de spotlight. Samen met Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn presenteren wij online een avond in het teken van wereldwijd activisme, en wordt de Activist Documentary Award uitgereikt aan de regisseur van de winnende film.

 

Na de prijsuitreiking vertonen we de documentaire Fly So Far van regisseur Celina Escher, een inspirerend portret over Teodora del Carmen Vásquez uit El Salvador. De vertoning van de film wordt gevolgd door een verdiepingsprogramma met Del Carmen Vásquez en Escher.

 
  Activist-programma  
 
 
 
 
 
 
 
Camera Justitia Night
 

Negen films dingen mee om de Camera Justita Award. Op donderdag 22 april wordt de beste film bekroond met de Camera Justitia Award. De avond wordt geleid door Bart Stapert, Raadsheer en tevens oud-voorzitter van Movies that Matter.

 

Deze avond vertonen we een speciale preview van Sundance-hit President, een meeslepende documentaire over Zimbabwaanse presidentsverkiezingen van 2018, gezien vanuit de campagne van oppositiekandidaat Nelson Chamisa, en de ongelooflijke nasleep die erop volgt.

 
  Camera Justitia-programma  
 
 
 
 
 
 
 
Premières
 

Uit het uitgebreide programma belichten we enkele premières die vanaf deze week te zien zijn.

 

The People vs. Agent Orange is een ijzersterke documentaire over de volhardende Tran To Ngo, die vijftig jaar nadat ze werd blootgesteld aan Agent Orange en daardoor haar eerste kind verloor, de producenten van het giftige middel aanklaagt. Maandag 19 april is de Nederlandse première van het sprankelende Banlieue-sprookje Gagarine, over de ontluikende liefde tussen twee jonge dromers uit verschillende culturen. Petite Fille is een ontroerend en beeldschoon portret over de 7-jarige Sascha. Haar school weigert haar te zien als meisje, omdat ze is geboren in het lichaam van een jongen. Maar Sascha weet wie ze is, en wordt gelukkig omringd door een liefdevol gezin.

 
  Programma  
 
 
 
 
 
 
 
Dagelijks programma
 

Op het Movies that Matter Festival vind je een groot aanbod van premières, verdiepingsprogramma’s en veel meer. Houd onze agenda in de gaten voor een dagelijks overzicht van live vertoningen en on demand aanbod.

 
  Agenda  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly