online versie
 
 
 
 
 
 
 
Movies that Matter Festival 2021: The Dissident
 

Op vrijdag 16 april start Movies that Matter Festival 2021! Van 16 t/m 25 april vertonen we online ruim vijftig films over mensenrechten met online verdiepingsprogramma’s.

 

In de Activist-competitie vertonen we acht inspirerende documentaires over het werk van bijzondere activisten over de hele wereld. Ontmoet de activisten op ons festival, waar ze online in gesprek gaan met het publiek en deelnemen aan een impact- en netwerkprogramma.

 
  Bekijk de competitie  
 
 
 
 
 
 
 
The Dissident
 

The Dissident is een thrillerachtige documentaire over de carrière van, en moord op, de Saudische journalist Jamal Khashoggi. Geregisseerd door Oscar-winnaar Bryan Fogel (Icarus), met tot dusver onbekende beelden van surveillancecamera’s en ander nieuw bewijsmateriaal. Met onder anderen Khashoggi’s verloofde Hatice Cengiz, mededissidenten, en Turkse politieagenten en aanklagers die werkten aan de zaak.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Over Hatice Cengiz en Omar Abdulaziz
 

Voor Hatice Cengiz en Omar Abdulaziz was de moord op Kashoggi zeer persoonlijk. Abdulaziz verloor een vriend en mentor, Cengiz verloor de man met wie ze zou trouwen. Ze gingen op verschillende manieren met het verlies om, maar één ding is voor beiden hetzelfde: ze zetten zijn erfenis voort.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Steun activisten: deel hun werk
 

Wij sturen dit bericht omdat we denken dat The Dissident goed aansluit bij jullie werk en een interessante documentaire is om te delen met mensen die een band hebben met jullie organisatie.

 

We zouden het enorm op prijs stellen als jullie de informatie over deze activist en film verspreiden binnen jullie netwerk, in nieuwsbrieven en op sociale media. Wij vinden het belangrijk dat (deze) activisten meer aandacht krijgen voor hun werk.

 

Alvast bedankt en we hopen je te verwelkomen op ons festival! Voor vragen kan je mailen naar info@moviesthatmatter.nl.

 
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly