online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF21: brengt kleur op het kleine scherm
 

Op het Movies that Matter festival, dat van 16 t/m 25 april online plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Politiegeweld, de toeslagenaffaire, maar ook de toename van anti-Aziatisch racisme door het coronavirus laten zien hoe belangrijk het is dat deze zaken onder het voetlicht gebracht worden. Movies that Matter geeft makers die racisme en xenofobie aankaarten ook deze festivaleditie een podium.

 
  Check het festival hier  
 
 
 
 
Coded Bias
 

Technologie wordt gemaakt door mensen en daarmee komt ook racisme terecht in deze technologie. Coded Bias stelt dit aan de kaak.

 
  Lees meer  
 
 
 
Memory House
 

Cristovam krijgt een nieuwe baas die hem uitbuit. De film biedt een surrealistische kijk op systematisch racisme in Brazilië.  

 
  Lees meer  
 
 
 
Josep
 

In februari 1939 vluchtten een half miljoen Spanjaarden voor het fascistische Franco-regime, waaronder kunstenaar Josep, die zijn ervaringen optekent.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Intersectionaliteit op de kaart
 

Racisme staat niet op zichzelf. Wanneer je Islamatisch, queer en vrouw bent, moet je op meerdere fronten je plek bevechten. We vertonen een preview van Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam. Hierin strijdt Seyran Ateş voor het recht om te mogen geloven wat je wil, maar ook voor gelijkheid binnen haar eigen geloofsgemeenschap, waar ze aanloopt tegen radicalisering, seksisme en haat tegen LHBTQ+’ers. Ze probeert bruggen te bouwen zodat iedereen veilig kan zijn. Faraz Shariat belicht de complexiteit van vluchtelingenproblematiek, het hebben van een migratie-achtergrond en queer zijn in No Hard Feelings. Beide films bieden een genuanceerde kijk op het behoren tot meerdere gemarginaliseerde groepen en weerleggen vooroordelen.

 
 
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly