online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF22: van docu tot fictie en van Nederland tot Hong Kong: diversiteit is overal
 

Op het Movies that Matter Festival, dat van 8 t/m 16 april plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Dit jaar is het thema Changing Matters. Het strijden voor LGBTQ+-rechten valt hier uiteraard ook onder. In het programma bevinden zich onder andere titels over mensen die de straat op gaan om te protesteren tegen ongelijkwaardigheid, maar ook een documentaire over conversietherapie en een mediasatire van Nederlandse bodem.

 
  Bekijk het gehele programma  
 
 
 
 
Nelly & Nadine
 

Tussen oude spullen van haar grootmoeder ontdekt Sylvie Bianchi een prachtig liefdesverhaal dat jarenlang verborgen was. Op 14 april wordt de film vertoond als keuze van Nicolaas Veul.

 
  Meer info  
 
 
 
Met Mes
 

Zeer grappige, kleurrijke mediasatire waarbij een ‘leugentje om bestwil’ verregaande consequenties heeft.

 
  Meer info  
 
 
 
The Therapy
 

Een blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.

 
  Meer info  
 
 
 
Liefsteling
 

Geliefden Hetty (76) en Jeanne (91) zijn vastbesloten ‘te genieten tot het gaatje’. Maar Jeannes dementie wordt erger en zet hun geluk onder druk.

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
 
Activisten in de spotlight
 

In onze Activist-competitie krijgen activisten van over de hele wereld een podium en zijn de activisten aanwezig bij ons in Den Haag. In The Law of Love strijdt Czeslaw Walek voor huwelijksgelijkheid zodat ook mensen van hetzelfde geslacht mogen trouwen in Tsjechië. Ook in Faceless gaan protestanten in Hong Kong de straat op, onder deze mensen bevindt zich onder andere een queer activist.

 
  Bekijk de volledige Activist-competitie  
 
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly