online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF22: Verwerf inzicht over de situatie in Rusland en Oekraïne
 

Op het Movies that Matter Festival, dat van 8 t/m 16 april plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Dit jaar is het thema Changing Matters. De afgelopen maand is er veel aandacht geweest voor de oorlog in Oekraïne en de verslechterende mensenrechtensituatie in Rusland. Ook op het festival zijn er meerdere titels te zien die aansluiten op deze ontwikkelingen.

 
  Bekijk het gehele programma  
 
 
 
 
Navalny
 

De openingsfilm van het festival is Navalny over de moordpoging op Navalny, Poetins geduchte tegenstander.

 
  Meer info  
 
 
 
   
Het conflict in Oekraïne
 
 
 
 
Trenches
 

Een ontnuchterende kijk op het rauwe leven in de frontlinie van het Donbass-conflict tussen Oekraïense regeringstroepen en Russische separatisten. Filmmaker Loup Bureau bracht maanden door in de loopgraven en filmde Oekraïense soldaten dicht op de huid. Hij registreerde een mix van lethargie en angstaanjagende artillerieaanvallen. Op 13 april wordt de film gepresenteerd door Victoria Koblenko voor Chosen By.

 
  Meer info  
 
 
 
 
The Treasures of Crimea
 

Toen Rusland in 2014 de Krim annexeerde, werd een grote collectie topstukken uit musea op de Krim tentoongesteld in Amsterdam. Er barstte een juridisch gevecht los over hun eigendom tussen Oekraïne en de musea. Rechtbankdrama van het hoogste niveau, met hoogoplopende culturele én nationalistische emoties.

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
F@ck This Job
 

Tien turbulente jaren achter de schermen bij de Russische televisiezender Dozhd, in het spoor van flamboyante oprichter Natasha Sindeeva.

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly