online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF22: vrouwen veranderen de wereld
 

Op het Movies that Matter Festival, dat van 8 t/m 16 april plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Dit jaar is het thema Changing Matters. Hierbij kijken we ook naar vrouwen die zich ondanks patriarchale onderdrukking en seksisme uit blijven spreken en de wereld stukje bij beetje veranderen. We kaarten problematiek aan die onverminderd relevant blijft. Denk aan het recht op abortus en het vrij kunnen spreken als vrouw.

 
  Bekijk het gehele programma  
 
 
 
 
As I want
 

Samaher Alqadi wisselt de Egyptische vrouwenprotesten in 2013 af met persoonlijke reflecties op haar rol als vrouw, moeder en dochter.

 
  Meer info  
 
 
 
Hive
 

Fahrijes man verdween tijdens de Kosovo-oorlog. Als ze hem gaat zoeken, stuit ze echter op tegenstand vanuit het conservatieve dorp.

 
  Meer info  
 
 
 
   
Moederschap
 
 
 
 
L'événement
 

In Frankrijk begin jaren zestig wordt de veelbelovende literatuurstudent Anne zwanger. Ze is vastbesloten de baby niet te houden, maar abortus is illegaal en kan gevangenisstraf opleveren. Naarmate de tijd verstrijkt, gaat Anne wanhopiger op zoek naar een uitweg.

 
  Meer info  
 
 
 
 
107 Mothers
 

In een Oekraïense vrouwengevangenis is Lesya bevallen van een zoon. Bewaakster Iryna maakt zich zorgen: als het kind 3 is moet hij naar een weeshuis, behalve als Lesya voorwaardelijk is vrijgelaten of een alternatief onderkomen voor hem heeft gevonden.

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
Sabaya
 

Documentairethriller over een groep vrijwilligers die Yezidi-vrouwen en -meisjes redden uit IS-gevangenschap.

 
  Meer info  
 
 
 
 
 
 
Activisten in de spotlight
 

In onze Activist-competitie krijgen activisten van over de hele wereld een podium. Leer bijvoorbeeld Esty Shushan kennen van de film Women of Valor. Hierin strijden activisten Esty Shushan en Estee Rieder Indurski al vijf jaar om de beweging van Israëls ultra-orthodoxe politieke partijen toegankelijk te maken voor vrouwen. Ook het filmteam van Writing With Fire is van de partij. Hierin staat de compleet vrouwelijke staf van Khabar Lahariya centraal, een krant die helemaal wordt gerund door Dalit-vrouwen. Journalisten Meera, Suneeta en Shyamkali bieden het hoofd aan tegenstand, achterdocht en neerbuigendheid als ze verslag doen van India’s nieuws vanuit een feministisch en Dalit-perspectief.

 
  Bekijk de volledige Activist-competitie  
 
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly