online versie
 
On Tour: mei
 
 
 
 
 
 
On Tour: Bigger Than Us
 

In mei is de inspirerende documentaire Bigger Than Us in zeventien filmtheaters door het land te zien met een verdiepingsprogramma als onderdeel van Movies that Matter On Tour.

 

De Nederlands-Indonesische activiste Melati (20) gaat op een roadtrip en ontmoet jonge mensen die werken aan een betere toekomst. Van Malawi tot Brazilië tot Libanon komen jonge activisten op voor de vrijheid van meningsuiting, het milieu, de rechten van vluchtelingen en meisjes, en het recht op onderwijs.

 
  Bekijk de trailer  
 
 
 
 


  Theaters, data en tijden  
 
 
 
 
 
 
#ClimateConnect
 

De On Tour-vertoningen van Bigger Than Us worden ondersteund door #ClimateConnect: de nieuwe campagne van de Europese Commissie gericht op het creëren van een mondiaal gesprek tussen jongeren van over de hele wereld.

 

#ClimateConnect vertelt het verhaal van Karen uit de Dominicaanse Republiek, en Britta en Jaqueline uit Zimbabwe, en de dagelijkse uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd als gevolg van de effecten van klimaatverandering.

 

In 2021 heeft de EU 150 miljoen euro toegewezen om gemeenschappen die getroffen zijn door natuurrampen te helpen voorzien in dringende behoeften, zoals voedselhulp, gezondheid, water, sanitaire voorzieningen, onderdak en herstel van basisinfrastructuur.

 
  Ontdek de campagne  
 
 
 
 
   
Meet the Activists
 
 
 
 
Jacqueline & Britta (Zimbabwe)
 

Elk jaar dwingt de klimaatverandering miljoenen mensen hun huizen te ontvluchten. Tegen 2050 kan het aantal mensen dat humanitaire hulp nodig heeft als gevolg van extreme weersomstandigheden oplopen tot meer dan 200 miljoen. Ook in Zimbabwe is dit het geval. Stijgende temperaturen en zwaar weer resulteren in een grotere kans op woestijnvorming en droogte in veel regio’s van het land, wat leidt tot problemen zoals binnenlandse ontheemding, voedselonzekerheid, waterschaarste, verhoogd risico op epidemieën en sociale conflicten. Zo werd de regio Manicaland in 2018 werd getroffen door de cycloon Idai, gevolgd door een ernstige droogte in 2019.

Hoe voelt het om klimaatrampen zoals overstromingen of cyclonen van dichtbij mee te maken? Jonge activisten Jacqueline en Britta uit Zimbabwe deelden hun antwoorden, gevoelens en gedachten.

 
  Bekijk de video  
 
 
 
 
Karen (Dominicaanse Republiek)
 

Alleen al in 2020 waren 30,7 miljoen mensen uit hun huizen verdreven als gevolg van klimaatrampen. Een van de landen die met dergelijke kwesties te maken hebben, is de Dominicaanse Republiek. Van stijgende zeespiegels tot steeds gewelddadiger orkanen, de tegenslagen veroorzaakt door klimaatverandering bedreigen hier het voortbestaan van hele gemeenschappen. Dankzij de EU kunnen lokale NGO’s specifieke projecten uitvoeren die gericht zijn op het opbouwen van de veerkracht van lokale gemeenschappen tegen extreme weersomstandigheden en plotselinge noodsituaties. Op deze manier leren jongere generaties Dominicanen een verscheidenheid aan vaardigheden, van bewustmakingstechnieken, tot evacuatie-, reactie- en noodoefeningen tot EHBO-trainingen.

 
  Bekijk de video  
 
 
 
 
 
Spread the word
 

We sturen deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om de film onder de aandacht te brengen bij jouw achterban. Voor meer info of voor het opzetten van een winactie, mail info@moviesthatmatter.nl

 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly