online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF21: activisten en journalisten spreken zich uit tegen onrecht
 

Op het Movies that Matter festival, dat van 16 t/m 25 april online plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Ook persvrijheid en vrijheid van meningsuiting staan in de spotlights. Er zijn dit jaar weer een aantal prachtige films te vinden van dappere activisten die zich uitspreken tegen onrecht in landen waar persvrijheid in het geding is.

 
  Check het festival hier  
 
 
 
 
Nasrin
 

In het geheim gefilmd persoonlijk portret van Iraanse mensenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh die momenteel gevangenzit.

 
  Lees meer  
 
 
 
A La Calle
 

Verhelderende documentaire over de Venezolaanse protesten van 2017 en de omstreden verkiezingen twee jaar later.

 
  Lees meer  
 
 
 
The Dissident
 

Thrillerachtige documentaire over de carrière van, en moord op, de Saudische journalist Jamal Khashoggi met tot dusver onbekende beelden 

 
  The Dissident  
 
 
 
 
 
 
Ontdek nog meer activisten in de Activist-competitie
 

In onze Activist-competitie krijgen activisten van over de hele wereld een podium. Dit jaar zijn de acht hoofdrollen in de documentaires weggelegd voor vrouwen. Ontmoet bijvoorbeeld Lilian Tintori uit A La Calle, maar ook Maria Ressa die de waarheid onthulde over Rodrigo Dutertes oorlog in Filippijnen. In A Thousand Cuts zien we Ressa strijden. Nu loopt ze het risico daarvoor de gevangenis in te moeten.

 
  Bekijk alle films in de Activist-competitie  
 
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly