online versie
 
 
 
 
 
 
 
MtMF21: vrouwen breken het patriarchaat af
 

Op het Movies that Matter festival, dat van 16 t/m 25 april online plaatsvindt, staan mensenrechten centraal. Ook vrouwen hebben in ons programma een belangrijke plek. Want hoewel de hele wereld nu binnenzit, geldt voor vrouwen vaker een avondklok en komen zij wereldwijd nog altijd veel in aanraking met onderdrukking en ongelijkheid. De vrouwen in onze films staan op tegen onrechtvaardige wetten, laten hun eigen stem horen en breken elk op hun eigen manier met het patriarchaat.

 
  Check het festival hier  
 
 
 
 
The Dilemma of Desire
 

Het vrouwelijk genot wordt vaak niet behandeld, of onjuist. Om de clitoris de aandacht te geven die ze verdient, spreken vrouwen zich uit.

 
  Lees meer  
 
 
 
Petite Fille
 

Zevenjarig transgender meisje Sasha weet wie ze is, maar de schoolleiding accepteert haar niet. Haar moeder doet alles om dat te veranderen.

 
  Lees meer  
 
 
 
Dying to Divorce
 

Meer dan één op de drie Turkse vrouwen is slachtoffer geweest van huiselijk geweld en femicide neemt toe. Activisten luiden de noodklok.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Vrouwelijke activisten in de spotlight in de Activist-competitie
 

In onze Activist-competitie krijgen activisten van over de hele wereld een podium. Dit jaar zijn de acht hoofdrollen in de documentaires weggelegd voor vrouwen. Ontmoet bijvoorbeeld Teodora uit de documentaire Fly So Far. Zij werd onterecht veroordeeld werd voor moord, terwijl haar baby doodgeboren werd. Zij strijdt sindsdien voor vrijheid en vrouwenrechten in El Salvador. Leer haar beter kennen in een Q&A. Of maak kennis met Tran To Nga uit The People vs. Agent Orange. Zij heeft na vijftig jaar misschien wel de laatste kans heeft om iets te doen tegen de maker van het giftige ontbladeringsmiddel Agent Orange, waardoor ze haar kind verloor.

 
  Bekijk Activist-programma  
 
 
 
 
 
 
 
Sharing = caring
 

We sturen deze aankondiging met enkele aanraders uit ons programma met het vriendelijke verzoek om het festival onder de aandacht te brengen van jouw volgers. Wil je graag meer informatie ontvangen of heb je interesse in het opzetten in een winactie? Neem dan contact met ons op via info@moviesthatmatter.nl.

 
  Mail ons  
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly