online versie
 
Invitation Movies that Matter Festival 2023
Industry
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging Industry Talk: Dreaming Out Loud - The Future of Impact | Movies that Matter
 

Graag nodigen wij je uit voor de Industry Talk: Dreaming Out Loud: The Future of Impact tijdens het Movies that Matter festival, georganiseerd in samenwerking met NAPA. Een programma over de toekomst van impact. Wat is er nodig voor verdere professionalisering en bestendiging van impactproductie?

 

Als NAPA lid kan je dit programma gratis bijwonen. Bestel via onderstaande link een gratis ticket met de actiecode NAPA#MtMF23.

 

Wanneer: woensdag 29 maart 15.15 – 16.30
Waar: Theater aan het Spui Kleine Zaal

 

Moderator: Margje de Koning
Met: Hasse van Nunen ((impact)-producent Een van de Jongens), Eefje van Blankevoort ((impact)-producent Prospektor), Doreen Boonekamp (consultant audiovisuele industrie), Jialing Zhang (regisseur Total Trust), Vivian Schroder (impact-producent Interactive Media Foundation), Iris Lammertsma (producent Witfilm) en Saskia Kerkvliet (impact-producent 89up).
Voertaal: Engels

 

15.00: Deuren open & inloop
15.15: Start programma
16.30: Borrel (1 consumptie inclusief)

 
  Bestel hier jouw gratis kaartje  
 
 
 
 
 
 
 
 

Het creëren van impact met film is al geruime tijd een beproefde praktijk. Vele documentaires, series en speelfilms hebben maatschappelijke verandering teweeggebracht en daarmee hun kracht binnen het sociaal domein bewezen. Niet voor niets is er een groeiende vraag vanuit maatschappelijke organisaties naar impactproducties en -trajecten.

 

Desalniettemin zijn de financieringsmogelijkheden voor impactproducties rondom creatieve werken nog steeds beperkt, waardoor de eigen investeringen van producenten hoog zijn. Op welke manier zou de financiering beter ingericht kunnen worden? Hoe zorgen we gezamenlijk voor een betere instroom van nieuw impact-talent? Hoe stimuleren we samenwerking en kennisdeling met elkaar én relevante stakeholders?

 

Deze vragen worden besproken in de Nederlandse context én aan de hand van de impact-strategie van de documentaire Total Trust, in een internationaal speelveld.

 

Total Trust (reg. Jialing Zhang, prod. Witfilm) werpt een indringende blik op digitale controle in China, waar een ongekende mate van staatstoezicht heerst door middel van vertrouwen, angst, gehoorzaamheid en verzet. Het onderzoekt de veranderingen in sociaal gedrag als gevolg van een alziende maatschappij en vindt zijn blijvende kracht in de mensen die vechten tegen het misbruik van de staatsmacht. De film draait op Movies that Matter als onderdeel van het Camera Justitia programma.

 

De regisseur en (impact)producenten van de documentaire zullen dieper ingaan op hun aanstaande impactstrategie, die door een internationaal team in meerdere landen uitgerold zal worden. Hoe verloopt internationale samenwerking rondom impact, wat zijn de verschillen in financieringsmogelijkheden per land en welke lessen kunnen we hieruit trekken?

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Met trots kondigen wij het volledige Industry programma aan!

 

De Industry Days vinden plaats van zaterdag 25 t/m woensdag 29 maart in Den Haag. We nodigen je uit voor een prachtige line-up van workshops, paneldiscussies, pitches en masterclasses over film en mensenrechten. Toegang tot het volledige Industry-programma door middel van accreditatie. Bepaalde evenementen zijn ook beschikbaar via losse kaartverkoop.

 
  Industry Days Programma  
 
 
 
 
Accreditatie
 

Wij nodigen film en mensenrechten professionals uit zich te accrediteren voor het festival en de Industry Days.

 
  Aanmelding  
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, European Cultural Foundation, Fonds 1818, Fonds 21, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly