online versie
 
Invitation Movies that Matter Festival 2023
Industry
 
 
 
 
 
 
Uitnodiging Industry Talk: Take on Archive | Movies that Matter
 

Graag nodigen wij je uit voor de Industry Talk: Take on Archive tijdens het Movies that Matter festival, georganiseerd in samenwerking met Beeld & Geluid. Een programma over het gebruik van archiefmateriaal in film.

 

Wanneer: woensdag 29 maart 13.30 – 14.45
Waar: Theater aan het Spui Kleine Zaal

 

Moderator: Margje de Koning
Met: Juliette Jansen (Beeld & Geluid), Marlou van den Berge (Berg in Beeld) en Anne Margot van der Baan (Moondocs)
Voertaal: Engels

 
  Reserveer je ticket  
 
 
 
 
 
 
 
Programma
 

Hoe ga je als filmmaker te werk als je archiefmateriaal in je film wilt gebruiken? In deze inzichtelijke Industry Talk, georganiseerd in samenwerking met Beeld & Geluid, neemt het team van Klaas de Jonge, de Prijs voor Vrijheid en Juliette Jansen van Beeld en Geluid ons mee in de ins en outs van het gebruik van archiefmateriaal in films. 

 

Regisseur Marlou van den Berge en beeldresearcher Anne Margot van der Baan nemen ons mee in het creatieve proces en de praktische kanten van het werken met archiefmateriaal voor hun film Klaas de Jonge, de Prijs voor Vrijheid, die op het festival in première gaat. Waar zoek je archiefbeelden? En hoe bepaal je welke archiefbeelden je kiest? Juliette Jansen, programmamanager Mediamakers bij Beeld & Geluid, geeft inzicht in hoe mediamakers de Beeld en Geluid-collectie kunnen gebruiken om AV-archieven in hun films te verwerken.

 

13.00: Deuren open & inloop | 13.30: Start programma

 
 
 
 
 
Beeld & Geluid
 

Als instituut voor mediacultuur richt Beeld & Geluid zich op het verzamelen en bewaren van het grootste deel van het audiovisuele erfgoed van Nederland.

 
  Lees meer  
 
 
 
Klaas de Jonge, de Prijs voor Vrijheid
 

Anti-apartheidsactivist Klaas de Jonge keert terug naar de ambassadekamer waar hij twee jaar woonde, gevlucht voor de Zuid-Afrikaanse autoriteiten die hem van terrorisme beschuldigden.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 

Met trots kondigen wij het volledige Industry programma aan!

 

De Industry Days vinden plaats van zaterdag 25 t/m woensdag 29 maart in Den Haag. We nodigen je uit voor een prachtige line-up van workshops, paneldiscussies, pitches en masterclasses over film en mensenrechten. Toegang tot het volledige Industry-programma door middel van accreditatie. Bepaalde evenementen zijn ook beschikbaar via losse kaartverkoop.

 
  Industry Days Programma  
 
 
 
 
Accreditatie
 

Wij nodigen film en mensenrechten professionals uit zich te accrediteren voor het festival en de Industry Days.

 
  Aanmelding  
 
 
Partners
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, European Cultural Foundation, Fonds 1818, Fonds 21, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly