online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
Slotweekend MtMF21
 

In het slotweekend barst het programma van verdieping, ontroering en feelgood. Dit weekend is je laatste kans om bijzondere films en premières van over de hele wereld op ons festival te zien.

 

Ontdek welke live en on demand vertoningen nog te zien zijn via onze site.

 
  Ontdek het festival  
 
 
 
 
 
 
 
Wereldpremière I Don’t Wanna Dance
 

Vrijdag 24 april vindt om 20:00 uur de wereldpremière plaats van de Nederlandse speelfilm I Don’t Wanna Dance, een rauw en poëtisch coming of age-drama met ijzersterk acteerwerk van Yvendo van Praag en Romana Vrede. Na de live vertoning is er een Q&A in aanwezigheid van regisseur Flynn Von Kleist, en hoofdrolspelers Van Praag en Vrede.

 

De vertoning van I Don’t Wanna Dance is onderdeel van de Dutch Movies Matter Night. Op deze avond wordt de Dutch Movies Matter Award voor beste Nederlandse film uitgereikt.

 
  Tickets & Info  
 
 
 
 
 
 
 
De Groene Special
 

Op zaterdag 24 april presenteren we samen met De Groene Amsterdammer twee documentaires met live nagesprekken.

 

Om 17:00 uur vertonen we Coded Bias, een grondige kijk op hoe algoritmes, kunstmatige intelligentie en Big Data ons leven steeds meer regeren – en op hoe we kunnen terugvechten. Na de vertoning is er een verdiepingsprogramma met Sahar Yadegari (directeur-bestuurder VHTO) en Lorena Jaume-Palasí (oprichter en directeur Ethical Tech Society), onder leiding van Groene-redacteur Coen van de Ven.

 

Om 20:00 uur vertonen we een speciale preview van de documentaire Seyran Ates: Sex, Revolution and Islam, over Seyran Ateş, een moedige en inspirerende vrouw die strijdt voor modernisering van de islam. Ateş en regisseur Nefise Özkal Lorentzen zullen aanwezig zijn voor een Q&A, onder leiding van Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte.

 
  Tickets & Info  
 
 
 
 
Dagelijks programma
 

Houd onze agenda in de gaten voor een dagelijks overzicht van premières, verdiepingsprogramma’s en veel meer.

 
  Agenda  
 
 
 
 
 
 
Slotfilm
 

Het hartverwarmende Here We Are is de slotfilm van het Movies that Matter Festival. In deze Israëlische speelfilm zorgt Aharon voor zijn autistische, volwassen zoon Uri. Als Uri naar een tehuis moet, gaan vader en zoon ervandoor. Maar waarnaartoe? Here We Are is een prachtig verhaal over de worsteling van een toegewijde vader, en de moeilijke keuzes die komen kijken bij het zorgen voor iemand met een mentale beperking.

 
  Tickets & Info  
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly