online versie
 
Movies that Matter Educatie
20 februari 2023
 
 
 
 
 
 
Movies that Matter bij jou in de buurt in Drenthe?
 

Beste docent,

 

Movies that Matter gelooft in film als middel om maatschappelijke thema’s beter bespreekbaar te maken met leerlingen. Dit doen wij door middel van een ruim online filmaanbod mét lesmateriaal, maar ook met een bioscoopvertoning bij jou in de buurt in Drenthe!

 

Contactpersoon cultuurprogramma op school
Wij zouden het uiteraard erg leuk vinden om voor jullie school een vertoning te mogen organiseren in een bioscoop in Drenthe! Wij zouden daarom graag in contact willen komen met een cultuurcoördinator of enthousiaste burgerschapsdocent. Of een andere medewerker binnen school, die zich graag bezighoudt met het organiseren van maatschappelijke activiteiten met school.

 

Bioscoopvertoningen door het hele land
Het gehele schooljaar organiseren wij een film naar keuze mét verdiepingsprogramma in een bioscoop of filmhuis bij jou in de buurt. Ons aanbod voor schooljaar 2022/2023 bestaat uit 8 films met uiteenlopende thema’s. Denk bijvoorbeeld aan een film als Shadow Game dat gaat over migratie en vluchtelingen of aan film als I Don’t Wanna Dance over thema’s identiteit, familie en jeugdzorg.

 

Op deze pagina vind je een volledig overzicht van ons bioscoopprogramma.

 

Wij bieden onze films het liefst aan met een verdiepingsprogramma in de bioscoop. Naast het kijken van de film gaan leerlingen in gesprek met een moderator over een aantal thema’s uit de film. Bij ieder filmprogramma in de bioscoop hoort ook een voorbereidende les voor in de klas.

 

Gratis vertoning?
Ben je een (v)mbo school, Mytylschool, ISK of school voor praktijkonderwijs, en heeft jullie school nog nooit gebruik gemaakt van ons bioscoopprogramma? Dan kan jij de eerste vertoning gratis (tot 100 leerlingen) met jouw school naar de bioscoop!

 

Wij horen graag van je!

 
 
 
 
 
 

Heb jij na aanleiding van deze mail vragen voor ons? Wij zijn per mail te bereiken of telefonisch op 020-280 76 13.

 
  Mail ons  
 
 
 
Ontvang de laatste educatie-updates

  Volg ons op LinkedIn  
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl/educatie
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly