online versie
 
Nieuwsbrief
1 april 2023
 
 
 
 
 
 
De winnaar van de Audience Award, mogelijk gemaakt door ASN Bank, is...
 

Na ruim een week vol met indrukwekkende films, optredens en verdiepingsgesprekken zit het Movies that Matter Festival er voor dit jaar alweer bijna op. Maar ook op de laatste dag staat er nog voldoende moois op het programma.

 

Zo kan je naar de winnaar van de Audience Award, supported by ASN Bank. Er is dit jaar weer massaal door ons publiek gestemd en de winnaar is: Aurora’s Sunrise van Inna Sahakyan.

 

De film wordt om 15:30 nog eenmaal vertoond in Theater aan het Spui.

 
  Tickets  
 
 
 
 
 
 
 
Slotfilm: On the Fringe
 

De slotfilm van Movies that Matter 2023 is de film On the Fringe met in de hoofdrol Penélope Cruz. Zangeres Yalda, gitarist Rene Demets en cellist Daniel Xuereb geven deze avond een muzikale inleiding voor de laatste vertoning van dit jaar.

 
  Vandaag, 21:15 uur  
 
 
 
 
Tip: Nayola met Q&A
 

Prachtige animatie over de invloed van de Angolese burgeroorlog op drie generaties, incl. Q&A met regisseur José Miguel Ribeiro.

 
  Vandaag, 14:00 uur  
 
 
 
Joyland
 

Complex liefdesverhaal en familiedrama uit Pakistan, met na afloop een dans van Rutkay Özpinar (Korzo).

 
  Vandaag, 18:15  
 
 
 
 
 
 
Première Het Atelier: portret van Hella
 

Deze zaterdag gaat Het Atelier: portret van Hella, geregisseerd door Freek de Jonge, in première op het festival en jij kunt erbij zijn! De film wordt geïntroduceerd door artistiek directeur Margje de Koning en er is een nagesprek met Hella de Jonge en Freek de Jonge.

 

Over de film
Het portret van oma Lientje dat prominent in de woonkamer hing, heeft kunstenares Hella de Jonge al vroeg doen beseffen dat daar een groot verdriet achter schuilging. Geen wonder dat juist dat schilderij het uitgangspunt is geworden van een documentaire over haar opmerkelijke creatieve veerkracht.

 
  Vandaag, 18:30 uur  
 
 
 
 
Tip: The Listener
 

Beth is vrijwilliger bij een hulplijn.Ze blijkt haar eigen redenen te hebben om dit intense werk te doen.

 
  Vandaag, 20:45 uur  
 
 
 
 
 
 
Special: De Oost
 

We openden het festival met de documentaire Kleinkinderen van de Oost van Daan van Citters met Joenoes Polnaya. De twee leerden elkaar kennen op de set van De Oost, waar hun vriendschap ontstond. Speciaal daarom vertonen we De Oost eenmalig op ons festival.

 

De jonge soldaat Johan vertrekt in 1946 naar Nederlands-Indië om de ‘Japanse marionet’ Sukarno te verslaan. Als hij onder invloed raakt van de genadeloze kapitein Westerling, vervaagt zijn besef van goed en kwaad. IJzersterk geacteerd, visueel adembenemend drama over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog, geregisseerd door Jim Taihuttu.

 
  Vandaag, 21:00 uur  
 
 
 
 
 
 
 
Bekijk MtMF23 films On Demand via Picl
 

Tot en met zaterdag zijn er via Picl zes festivalfilms On Demand te bekijken! Waaronder ook de volgende films die niet meer worden vertoond in Den Haag:

 
  Bekijk de selectie  
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, European Cultural Foundation, Fonds 1818, Fonds 21, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly