online versie
 
Nieuwsbrief
augustus 2023
 
 
 
 
 
 
Nieuwe zakelijk directeur
Laurens Korteweg
 

We zijn verheugd aan te kondigen dat Laurens Korteweg het Movies that Matter-team komt versterken als nieuwe zakelijk directeur-bestuurder! Samen met artistiek directeur Margje de Koning zal hij per 1 september de directie vormen van de organisatie. Korteweg werkte voorheen als Director Exhibitions bij World Press Photo. Hij volgt Ali Remmelts op, die afgelopen juni, na 15 jaar, de organisatie verliet.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Movies at the Hermitage: Kleinkinderen van de Oost
 

De openluchtbioscoop in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam gaat in augustus 2023 weer open voor de zesde editie van Movies at the Hermitage. Op maandag 14 augustus vindt er een speciale vertoning plaats van de documentaire Kleinkinderen van de Oost, de openingsfilm van het Movies that Matter Festival 2023. Voorafgaand aan de vertoning gaat moderator Maurice Seleky in gesprek Daan van Citters en Joenoes Polnaya over het maakproces van de documentaire. Diezelfde dag geven Daan en Joenoes, samen met conservator Tom van der Molen, ook twee gratis exclusieve tours door de tentoonstelling Panorama Amsterdam van het Amsterdam Museum.

 
  Lees meer en bestel je ticket  
 
 
 
 
 
 
 
Word jij onze nieuwe collega?
 

We zijn op zoek naar een Marketeer Publiek & Festival (28 uur per week) voor de periode oktober t/m april.

 

Als marketeer ga je aan de slag met het werven van festivalbezoekers. Je stelt doelgroepgerichte marketing- en communicatieplannen op, zet samenwerkingen op met diverse (media)partners, signaleert behoeften en trends, en genereert zichtbaarheid online en in de openbare ruimte.⁠

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
Queer & Pride selectie op Picl
 

Na de Pride-maand in juni, is nu Queer & Pride Amsterdam ook tot een einde gekomen. Als je even moeten bijkomen van een van de ruim 300 activiteiten of juist geen genoeg kan krijgen, hebben wij voor jou een aantal tips op een rij gezet met festivalfilms van dit jaar die  (binnenkort) te zien zijn via onze vrienden van Picl.

 

 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
The Blue Caftan
 

Halim en Mina hebben een kaftanwinkel in Salé, Marokko. In hun zorgzame relatie hebben ze een stilzwijgende verstandhouding over Halims homoseksualiteit. Maar de nieuwe leerling Youssef en Mina’s ziekte verstoren hun zorgvuldige balans. Delicaat en oogstrelend, als de kaftan uit de titel.

 
  Naar de film  
 
 
 
 
Joyland
 

De Pakistaanse echtgenoot Haider wordt verliefd op vrouwelijke transperformer Biba. Tegelijk zoekt Haiders vrouw Mumtaz haar eigen seksuele en sociale bevrijding. Complex liefdesverhaal en familiedrama uit Pakistan, over het vinden van ademruimte in een gesloten, streng patriarchale omgeving.

 
  Naar de film  
 
 
 
 
Blue Jean
 

Engeland, 1988. Gymlerares Jean houdt op haar school geheim dat ze lesbisch is. Een nieuwe wet staat op het punt ‘het acceptabel maken van homoseksualiteit’ op scholen te verbieden. Als nieuwe leerling Lois arriveert, wordt Jeans hele wezen op de proef gesteld. Gelooft ze dat ze een plek heeft op deze wereld?

 
  Naar de film  
 
 
 
 
Mama Bears
 

Wat gebeurt er als je kind homo of transgender is, terwijl jij hartstochtelijk gelooft dat dat zondig is? Evangelische christenen Kimberly en Sara maken de dappere omslag naar liefdevolle ‘Mama Bears’. Ondertussen worstelt de jonge Tammi met zelfacceptatie en haar eigen moeder. Hartverwarmende docu over de overwinning van liefde op haat.

 
  Naar de film  
 
 
 
 
 
Interview met Alex Pritz over de impact van 'The Territory'
 

We kijken terug op MtMF22 en welke impact de film tot nu toe heeft gehad.

 
  Lees meer  
 
 
 
On Tour Commissieleden
 

De vrijwilligersgroepen in Breda, Gouda en Leiden zijn op zoek naar nieuwe leden. Sluit jij je na de zomer aan?

 
  Lees meer  
 
 
 
Aurora's Sunrise op Roffa Mon Amour Den Haag
 

De winnaar van onze Audience Award 2023 is te zien tijdens de Haagse editie van het festival.

 
  Koop je kaartje  
 
 
Binnenkort te zien
 
 
14 augustus
Movies at the Hermitage: Kleinkinderen van de Oost
 
16 augustus t/m 27 augustus
Roffa Mon Amour 2023
 
8 september t/m 17 september
Film by the Sea 2023
 
5 september t/m 10 september
Arab Film Festival 2023
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly