online versie
 
Nieuwsbrief
december 2022
 
 
 
 
 
 
On Tour: Erasing Frank
 

Het On Tour programma van 2022 sluiten we af met de Hongaarse punkfilm Erasing Frank, die op het afgelopen festival de Grand Jury Fiction Award won!

 

In het communistische Hongarije van 1983 wordt punkzanger Frank in een psychiatrische kliniek geplaatst. Daar ontmoet hij Hanna, die niet praat maar met wie hij een intuïtieve artistieke en persoonlijke band voelt. Samen zijn ze vastberaden op te staan tegen het systeem.

 
  Bekijk de speeldata  
 
 
 
 
Gezocht: On Tour vrijwilligers Den Haag
 

Verzorg jij straks het verdiepingsprogramma bij een On Tour vertoning in Filmhuis Den Haag?

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
 
 
Afghanistan in woord en beeld
 

Dinsdag 20 december 19:00 — De Atlantische Commissie presenteert samen met Jonge Atlantici en Movies that Matter een avond over Afghanistan in Filmhuis Den Haag. Aan de hand van de docu Kabul, City in the Wind (Aboozar Amini, 2018) spreken we met experts over veiligheid in het Afghanistan van nu, met mogelijkheid tot vragen vanuit het publiek.

 
  Reserveer een gratis ticket  
 
 
 
 
De Groene Filmclub
 

Deze maand vertonen we de festivaldocu Rebellion over klimaatactiegroep Exinction Rebellion bij de filmclub van De Groene Amsterdammer.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
   
Wereldwijde filmvertoningen
 
 
 
 
Ambassade Filmmenu
 

Elk jaar organiseren we in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken een filmproject. Alle Nederlandse ambassades ontvangen een menu met films over mensenrechten om te vertonen op of rond 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.

 

Dit jaar nemen maar liefst 70 ambassades deel aan het project: een record! Zij vertonen ieder een of meer van de volgende docu’s: As I Want, Bigger Than Us, Stop Filming Us but Listen, The Law of Love, The Territory en Writing with Fire.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Ondersteunde projecten
 

Naast het organiseren van eigen evenementen in Nederland, bieden we via ons subsidieprogramma ook  steun aan filmfestivals en mobiele-cinemaprojecten in Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

 

We zijn verheugd  zeven nieuwe projecten te steunen, waaronder een filmfestival over kinder- en vrouwenrechten in Tanzania, een LGBT+ filmfestival in Kazachstan en een reeks filmvertoningen op middelbare scholen op São Tomé en Príncipe.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
Cinema without Borders
 

Deze week is ons International Support team in Nairobi, Kenia voor de zeventiende editie van het Cinema without Borders programma, ditmaal met een focus op de Hoorn van Afrika en Oost-Afrika.

 

Deze vierdaagse workshop, georganiseerd door Movies that Matter in samenwerking met Docubox en impact producer Miriam Ayoo, brengt 15 filmfestivalprofessionals uit Kenia, Tanzania, Zuid-Soedan, Somalië, Oeganda en Burundi bij elkaar. In interactieve sessies wisselen zij ideeën uit over het organiseren van een mensenrechtenfilmfestival en bouwen zij nieuwe netwerken op.

 
  Lees meer over de aankomende editie  
 
 
 
 
 
 
 
Met je klas naar het festival
 

In maart 2023 komt het Movies that Matter Educatie Festival weer naar Amsterdam en Den Haag! Tijdens het festival presenteren we voor leerlingen en studenten toegankelijke films over maatschappelijke thema’s met een verdiepingsprogramma. Op het programma staan de terugkerende films I Don’t Wanna DanceShadow Game en Das Glaszimmer, evenals de nieuwe toevoegingen Comedy QueenEmergency en White Berry.

 

Nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest met jouw school? Dan kunnen we je een gratis vertoning aanbieden.

 
  Lees meer en meld je aan  
 
 
 
Verder te zien
 
 
8 december
Bioscooptip: Call Jane
 
8 december
Bioscooptip: Mi país imaginario
 
13 december
Wij zijn bastaard in De Meervaart
 
21 december
Dag van de korte film
 
21 december
Bioscooptip: Comedy Queen
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly