online versie
 
Nieuwsbrief
februari 2023
 
 
 
 
 
 
Iranian Classics
 

Stem op je favoriete klassiekers uit de Iraanse cinema en maak kans op 2 vrijkaarten voor het festival!

 

Dit jaar speelt Iran en Iraanse cinema een belangrijke rol op ons festival. Daarom brengen we een aantal Iraanse klassiekers terug naar het grote scherm en jullie mogen meebepalen. Je kunt tot en met woensdag 1 februari je stem uitbrengen op jouw favoriete films uit de longlist. De drie films met de meeste stemmen worden vertoond op het Movies that Matter Festival 2023.

 
  Breng je stem uit  
 
 
 
 
 
 
 
MtMF23 vrijwilligers gezocht
 

Wil jij het Movies that Matter team ondersteunen en samen met ons het MtMF23 tot een succes maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!⁠ Het festival vindt plaats van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. Ook dit jaar zijn we weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ons in de aanloop naar, tijdens en na afloop van het festival kunnen helpen.

 
  Meld je aan  
 
 
 
 
   
Binnenkort in On Tour
 
 
 
 
Butterfly Vision
 

Na twee maanden als krijgsgevangene keert de Oekraïense militair Lilia terug naar haar man en familie. Maar het lukt haar niet aan haar trauma te ontsnappen, en bovendien blijkt ze zwanger van een van haar bewakers. Toch weigert Lilia een slachtoffer te zijn. Rauw drama, indrukwekkend geacteerd.

 

Te zien in februari

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
The Pawnshop
 

Jola en Wiesiek runnen het grootste pandjeshuis van Polen. Ze houden van elkaar, maar de tijden zijn zwaar en bankroet dreigt. Hoewel ze hard onderhandelen met hun soms wanhopige klanten, ligt er altijd een diepe menselijkheid aan de basis. Bitterzoete docu-comedy die een prachtig licht in de duisternis schijnt.

 

Te zien in maart

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee aan de Education in Motion videowedstrijd
 

Wil jij een documentaire maken met de awardwinnende filmmakers van VICE? Voor de wedstrijd Education in Motion zijn ​VICE World News en de Europese Commissie op zoek naar jonge talenten en videomakers in wording (18 – 24 jaar) die hun unieke verhaal over onderwijs willen delen. Om mee te doen aan de wedstrijd neem je een ​​video van 60 seconden op waarin je je publiek inspireert met jouw visie op het recht op onderwijs, vooral tijdens humanitaire crises.

 

Je kunt je tot en met zondag 12 februari inschrijven. De winnaar krijgt de kans diens idee tot leven te laten komen in de vorm van een korte documentaire in samenwerking met VICE World News.

 
  Lees meer en schrijf je in  
 
 
 
 
Eternal Spring (長春)
 

De MtMF22 docu over een groep Falun Gong-leden die korte tijd de Chinese staatstelevisie wisten te hacken, is nu in de bioscoop te zien.

 
  Lees meer  
 
 
Verder te zien
 
 
2 februari
Bioscooptip: White Balls on Walls
 
9 februari
Bioscooptip: No Bears
 
16 februari
Bioscooptip: The Whale
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en (deels onder voorbehoud) partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, vfonds, VEVAM en VSBfonds. De belangrijkste mediapartner is Dagblad Trouw.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly