online versie
 
Nieuwsbrief
Februari 2022
 
 
 
 
 
 
Nieuwe festivaldata:
8 t/m 16 april 2022
 

Voel de wereld veranderen op het Movies that Matter Festival 2022. Vooruit, achteruit en in richtingen die we nog nauwelijks bevatten. Bekijk ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms van over de hele wereld. Beleef inspirerende debatten, Q&A’s en educatieve programma’s. Ontmoet regisseurs, activisten, denkers en deskundigen.

 

Het festival verschuift twee weken en vindt nu plaats van 8 t/m 16 april in Den Haag, online en op satellietlocaties door het hele land.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Take on Afghanistan
 

Nieuw op het festival dit jaar is het thema Take on Afghanistan. Recente en urgente films uit en over Afghanistan, die de ingrijpende gevolgen van de laatste ontwikkelingen op filmmakers en de mensenrechten laten zien.

 

Hoofdgasten
De Afghaanse filmmakers Sahra Mani (A Thousand Girls Like Me), Aboozar Amini (Kabul, City in the Wind) en Dawood Hilmandi (Bekhawy) zijn onze hoofdgasten bij dit programma. De hoofdgasten worden op het festival in de schijnwerpers gezet met een retrospectief van hun werk. Ook presenteren ze nieuw werk in masterclasses en nemen ze deel aan panelgesprekken.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
MtMF22 Preview: Antigone
 

In aanloop naar het MtMF22 organiseren we samen met Pakhuis de Zwijger drie online vertoningen van spraakmakende films met een live verdiepingsprogramma.  De eerste film, Antigoneis gratis te bekijken van maandag 24 januari 20:00 uur t/m vrijdag 28 januari 20.00 uur.

 

Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden.

 

Naar aanleiding van deze aangrijpende film gaat onze artistiek directeur Margje de Koning met jurist en activist Mpanzu Bamenga en Revijara Oosterhuis (Stichting LOS – Meldpunt Vreemdelingendetentie) in gesprek. Kijk op 26 januari om 20:00 uur live mee en stel je vragen in de Zoom.

 
  Reserveer gratis jouw online plekje  
 
 
 
 
   
Thuiskijktips
 
 
 
 
Here We Move, Here We Groove
 

DJ Soko gaat tijdens een muzikale roadtrip op zoek naar ‘een nieuw geluid voor Europa’. Net zoals hij nieuwe invloeden meebracht in de jaren 1990, doen vluchtelingen en migranten dat nu ook.  Hoopvolle documentaire over hoe muziek verschillen overbrugt.

 
  Te zien op 2Doc  
 
 
 
 
Lola vers la mer op CineMember
 

Wanneer Lola, een 18-jarige trans vrouw, eindelijk geopereerd kan worden, sterft haar moeder, die haar financieel zou ondersteunen. Om haar laatste wens te respecteren, reizen Lola en haar vader samen naar de kust, al hebben ze elkaar al twee jaar niet gezien.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
 
 
On Tour: Colombia in My Arms
 

Helaas zijn de filmtheaters op dit moment nog gesloten. We hopen in februari het huidige On Tour seizoen voor te zetten met de uitgestelde vertoningen van Colombia in My Arms. Een visueel sterke documentaire over Colombia na de vredesovereenkomst tussen de regering en de FARC-guerrilla’s.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
Educatie tijdens MtMF22
 

Ieder jaar presenteren we tijdens het Movies that Matter Festival voor leerlingen van het voortgezet onderwijs en mbo-studenten toegankelijke films met een inspirerend verdiepingsprogramma.

 

Zo organiseren we in samenwerking met HUMAN en Beeld en Geluid in Den Haag een vertoning van De Veroordeling met een masterclass Medialogica. In deze masterclass worden studenten en hun docenten zich bewust van de wisselwerking tussen publieke opinie, politiek en media en hoe die onze kijk op de werkelijkheid soms dramatisch beïnvloedt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2022 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcodeloterij en (deels onder voorbehoud) partners als Amnesty International, ASN Foundation, Creative Europe Media, Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Fonds 21, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Simmons+Simmons, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 

De belangrijkste mediapartners zijn Dagblad Trouw en BNNVARA.

 
 
 
 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly