online versie
 
Nieuwsbrief
januari 2023
 
 
 
 
 
 
Nieuw jaar vol films die ertoe doen
 

Movies that Matter wenst iedereen een gelukkig, gezond en voorspoedig 2023! We kijken terug op een veelbewogen jaar, niet op de laatste plaats op het gebied van mensenrechten. Gebeurtenissen waar we niet omheen konden zoals de oorlog in Oekraïne, de vrouwenprotesten in Iran en het afschaffen van het abortusrecht in de V.S. Minder zichtbaar en dichter bij huis, is de afname van mentale gezondheid onder jongeren na de coronacrisis.

 

Wij zijn volop bezig met de voorbereiding van het programma voor de komende festivaleditie, die van 24 maart t/m 1 april plaatsvindt. Tijdens het festival kun je niet alleen prachtige, spannende en aangrijpende speelfilms en documentaires over actuele onderwerpen uit de hele wereld bekijken, maar ook inspirerende nagesprekken, optredens en Q&A’s bijwonen. Ook heb je de kans om regisseurs, activisten, denkers en deskundigen te ontmoeten. 

 

We zijn blij dat we jullie dit jaar, waarin ontmoeting, dialoog en verbinding zo belangrijk is, eindelijk weer zonder beperkingen kunnen ontvangen in de zalen van Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Ook breidt het festival uit naar verschillende satellietlocaties door het land, waar een selectie van films te zien is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
On Tour: The Therapy
 

Het On Tour programma van 2023 gaat deze zondag van start met de documentaire The Therapy van Zvi Landsman.

 

Een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Lev is een orthodoxe jood en vastberaden zijn homoseksuele gevoelens te overwinnen. Ben is een student en volgt al jarenlang conversietherapie. Nu begint hij eraan te twijfelen. Een open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.

 
  Bekijk de speeldata  
 
 
 
 
De Groene Filmclub
 

Regisseur Samaher Alqadi neemt je in As I Want mee de straat op tijdens de Egyptische vrouwenprotesten van 2013.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
Educatievertoningen
 

Wil jij met jouw vo, mbo of ISK-school ook een mooie filmvertoning mét verdiepingsprogramma bijwonen? In maart presenteren we ook voor studenten en scholieren festivalvertoningen in zowel Den Haag (maandag 27 maart t/m donderdag 30 maart) als Amsterdam (woensdag 15 en donderdag 16 maart 2023). Nog niet eerder naar een Movies that Matter-vertoning geweest met jouw school? Dan kunnen we je via onze kennismakingsactie een gratis vertoning aanbieden.

 
  Lees meer en meld je aan  
 
 
 
Verder te zien
 
 
12 januari
Bioscooptip: The Devil’s Driver
 
19 januari
Bioscooptip: All the Beauty and the Bloodshed
 
27 januari
Bioscooptip: Eternal Spring
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly