online versie
 
Nieuwsbrief juli
 
 
 
 
 
 
 

De zomer is aangebroken! Filmtheaters en online platformen bieden ook dit seizoen genoeg moois aan om je vakantie goed door te komen. Bekijk een movie that matters bij Cinetree, ga naar één van onze festivalfavorieten in de bioscoop, of bezoek de voorpremière van een aanstaande release. In deze nieuwsbrief delen wij onze kijktips voor de maand juli.

 
 
 
 
 
 
 
 
Voorpremière Envole-Moi
 

In samenwerking met WW Entertainment presenteren we op woensdag 21 juli een voorpremière van de hartverwarmende Franse komedie Envole-Moi. De presentatie is in handen van Nienke de la Rive Box (3 op Reis).


Over de film

Het leven is voor de 25-jarige Thomas één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, de hartchirurg dokter Reinhard is de maat vol. Hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten, de twaalfjarige Marcus. De twee jongens met totaal verschillende levens ontwikkelen een unieke vriendschap die hun levens voor altijd verandert.

Meer informatie over de kaartverkoop en het verdiepingsprogramma volgt binnenkort.

 
  Blijf op de hoogte  
 
 
 
 
Nieuw op Cinetree:
I Am Not Your Negro
 

De Movies that Matter collectie op Cinetree is nu aangevuld met de docu I Am Not Your Negro van Raoul Peck.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
Stuur je film in voor MtMF22
 

Ben je een filmmaker? En heb je een film gemaakt of werk je aan een film over maatschappelijke thema’s, mensenrechten of duurzaamheid? Stuur dan nu jouw film – fictie en documentaire – in voor het Movies that Matter Festival 2022, dat plaatsvindt van 25 maart t/m 3 april 2022 in Den Haag en online.

Filminzending is mogelijk tot 21 november 2021.

 
  Meer informatie  
 
 
 
 
Gezocht: commissie MtM On Tour Utrecht
 

Vrijwilligersgroep Movies that Matter On Tour Utrecht is op zoek naar nieuwe leden (2 tot 4 uur per week).

 
  Meer informatie  
 
 
 
   
MtMF21 winnaars in de bios
 
 
 
 
Quo Vadis, Aida?
 

Vanaf 1 juli – Indrukwekkend en hartverscheurend drama over de uren in aanloop naar de genocide van Srebrenica in 1995. Aïda werkt als tolk op de door de Nederlanders geleide VN-basis. Ze wordt verscheurd tussen haar plicht tegenover de machteloze Dutchbatters, en de wanhoop van haar dorpsgenoten – vooral haar man en twee zonen.

Winnaar Grand Jury Fiction Award

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Night of the Kings
 

Vanaf 8 juli – Als een verlegen jongeman aankomt in de Maca-gevangenis in Ivoorkust, waar de gevangenen heersen, wijst de Baas hem aan als de nieuwe ‘Roman’: verhalenverteller. Al snel komt hij erachter dat het een zaak is van leven en dood. Rauw, energiek en barstend van creativiteit – een unieke kijkervaring.

Winnaar Camera Justitia Award

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Verder te zien in juli
 
 

 

 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly