online versie
 
Nieuwsbrief
juni 2023
 
 
 
 
 
 
Just Peace Movie Night: Anote’s Ark
 

Op maandag 5 juni vertonen we Anote’s Ark in The Hague Humanity Hub, in samenwerking met Just Peace en Hague Talks.

 

De documentaire van Matthieu Rytz vertelt het verhaal van de eilandrepubliek Kiribati en hoe de regering en de bevolking daar vechten tegen de ergste gevolgen van de klimaatverandering. In het nagesprek gaan we in op de cruciale rol die het recht speelt bij de bescherming van het milieu en het waarborgen van gerechtigheid voor zowel mensen als de planeet.

 
  Reserveer je (gratis) plek  
 
 
 
 
   
Festivaltitels op tv
 
 
 
 
Mijn vader, Nour en ik
 

Toen hij 13 was ontvluchtte Wiam Al-Zabari Irak met zijn moeder, broer en zus. Tijdens deze angstige periode was zijn vader echter afwezig. Nu onderneemt Wiam een liefdevolle en intense zoektocht naar de geschiedenis van zijn vader en familie. Verteld in een ontroerend, persoonlijk bericht aan zijn eigen zoon Nour.

 

Te zien via 2Doc.nl

 
  Lees meer  
 
 
 
 
Kinderen van Mavungu
 

De avontuurlijke VPRO Jeugd documentaireserie van Mirjam Marks volgt Yoseva (14), Kenny (13) en Maticha (14) in hun laatste jaar van de basisschool in hun dorp Pikin Slee diep in het Surinaamse regenwoud. Elke aflevering wordt ingeleid met een tori, verhalen over tradities, ingesproken door Typhoon.

 

Vanaf zondag 11 juni om 19:20 uur op NPO3

 
  Lees meer  
 
 
 
 
 
 
 
 
De Groene Filmclub
 

Elke maand vertoont De Groene Amsterdammer een journalistieke documentaire exclusief voor abonnees op hun website. Deze maand is dat No Place for You in Our Town (MtMF22). In deze docu wordt een groep voetbalhooligans in de Bulgaarse mijnstad Pernik op de voet gevolgd als hun club de kans heeft om te promoveren. Omdat regisseur Nikolay Stefanov hier zelf is geboren en getogen weet hij het persoonlijke en maatschappelijke drama achter de façade van hun keiharde gedrag te ontbloten.

 
  Bekijk de film  
 
 
 
 
 
 
 
Stuur je film in voor MtMF24
 

Filmmakers opgelet! Heb je een film gemaakt of werk je aan een film over maatschappelijke thema’s, mensenrechten of duurzaamheid? Stuur dan nu jouw film – fictie en documentaire – in voor het Movies that Matter Festival 2024, dat plaatsvindt van 22 t/m 30 maart in Den Haag emeerdere satellietsteden.

 

Inzenden van films is mogelijk t/m 19 november 2023. Ben je vroeg en dien je je film in vóór 10 juli 2023? Dan geldt het voordelige Early Bird tarief.

 
  Stuur je film in  
 
 
 
 
Van South Carolina naar het wereldtoneel
 

We spraken met Vivian Anderson over haar werk als activiste en de film On These Grounds.

 
  Lees het interview  
 
 
 
 
 
 
Bekijk een film met impact op het werk
 

Movies that Matter is méér dan een festival en organiseert ook films en verdiepingsprograma’s in opdracht. Wil je binnen jouw organisatie het gesprek aangaan over thema’s als diversiteit en inclusie, duurzaamheid, en ongewenst gedrag? Wij hebben een groot archief met films en jarenlange ervaring in het ontwikkelen van verdiepende programma’s. Zo werken we met ervaren moderatoren die moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken, en met inspirerende sprekers die zorgen voor een event met impact. Dat kan op kantoor (bijvoorbeeld met een lunchvertoning) of in de bioscoop met een feestelijke borrel.

 

Wil je meer weten? Stuur dan een email naar Jan Willem van Rooij via events@moviesthatmatter.nl.

 
  Neem contact op  
 
 
 
 
Vacature Zakelijk Directeur - Bestuurder
 

We zoeken een zakelijk directeur – bestuurder (36 uur / week) . Je kunt nog t/m zondag 4 juni reageren op de vacature.

 
  Lees meer  
 
 
 
On Tour Leiden zoekt nieuwe leden
 

De On Tour vrijwilligersgroep in Leiden is op zoek naar nieuwe leden voor 2-4 uur per week. Sluit jij je na de zomer aan?

 
  Lees meer  
 
 
Binnenkort te zien
 
 
8 juni
Bioscooprelease: The Dmitriev Affair
 
15 juni
Bioscooprelease: Exodus
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly