online versie
 
Nieuwsbrief maart
 
 
 
 
 
 
De bioscopen zijn weer open!
 

We hebben er lang op moeten wachten, maar wat zijn we blij dat de bioscopen weer open gaan. Vanaf 5 juni kun je weer films zien op het witte doek. Dit mooie nieuws vieren we met On Tour-vertoningen door het hele land. Maar ook online blijven we via verschillende kanalen films aanbieden. Tenslotte delen we in deze nieuwsbrief ook vacatures voor een betaalde functie en meerdere stageplaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
On Tour gaat weer van start
 

Met het openen van de bioscopen hervatten we in juni ook weer onze On Tour-programma in filmtheaters door het hele land.

 

Deze maand is Shadow Game te zien, prijswinnaar op het afgelopen Movies that Matter Festival 2021. Deze indrukwekkende documentaire volgt meerdere tienerjongens die hun land zijn ontvlucht en bescherming proberen te vinden in Europa. Het zijn verhalen van ontberingen en uitbuiting, maar ook van volharding, warmte en de kracht van de menselijke geest.

 

Bekijk alle vertoningsdata en -locaties op onze site.

 
  On Tour-vertoningen  
 
 
 
 
 
 
 
Vacature Medewerker International Support
 

Wij zijn per 1 september op zoek naar een nieuwe Medewerker International Support.

 

Met het International Support-programma ondersteuenen we  filmvertoningen in Afrika, Azië, Latijns Amerika en Oost Europa en landen waar persvrijheid in het geding is. Dat doen we door een combinatie van financiering, training en advies.

 

Benieuwd naar de vacature? Klik dan op de onderstaande button. De deadline om te reageren is 13 juni.

 
  Bekijk de vacature  
 
 
 
 
 
 
 
The Magnitude of All Things
 

In samenwerking met FLOOR, het culturele platform van de Hogeschool van Amsterdam, organiseren we een online vertoning van The Magnitude of All Things. Op zondag 30 mei kun je de documentaire gratis kijken op de site van FLOOR.

 

The Magnitude of All Things is een adembenemend én intiem pleidooi voor de waarheid over klimaatverandering. Filmmaker Jennifer Abbott schetst parallellen tussen haar rouw om de dood van haar zus aan kanker, en de verwoesting door de opwarming van de aarde.

 
  Reserveer je kaartje  
 
 
 
 
 
 
 
Kom stage lopen bij Movies that Matter
 

Wij zijn per september op zoek naar stagiairs voor verschillende teams: Programmering; Educatie; Events; International Support en Marketing & Communicatie.

 

Wil je werkervaring opdoen bij een maatschappelijke en culturele organisatie met een betrokken en enthousiast team? Kijk dan snel op onze site voor meer informatie. De deadline voor alle vacatures is 13 juni.

 
  Bekijk de vacatures  
 
 
 
 
 
 
 
Educatiefilms in de bioscoop
 

Ben je een docent en wil je met je klas naar de bioscoop? Vanaf september organiseren we weer filmvertoningen voor het voortgezet onderwijs en het mbo door het hele land. Wij werken samen met een aantal vaste filmtheaters maar kunnen ook contact opnemen met een nieuw filmtheater bij jou in de buurt.

 
  Lees meer  
 
 
 
 
MtM op Pathé Thuis
 

Op Pathé Thuis vind je bijzondere films uit eerdere edities van ons festival – van moderne klassiekers tot unieke documentaires.

 
  Bekijk de selectie  
 
 
Bioscooptips juni
 
 

 

 

 

 

 

 

 
Partners
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly