online versie
 
Nieuwsbrief
maart 2023
 
 
 
 
 
 
Openingsfilm
 

De 15e editie van het Movies that Matter Festival wordt op vrijdag 24 maart geopend door Gunay Uslu, Staatssecretaris voor Cultuur en Media. Het festival gaat van start met de wereldpremière van Kleinkinderen van de Oost van Daan van Citters.

 

Van Citters speelde als acteur samen met Joenoes Polnaya in de speelfilm De Oost, waar op de set een hechte vriendschap ontstond tussen de twee. In Kleinkinderen van de Oost volgen ze het spoor van hun opa’s in Indonesië. Die vochten beiden voor Nederland tegen Indonesische onafhankelijkheid: Daans opa als oorlogsvrijwilliger vanuit Nederland, die van Joenoes als Molukse soldaat in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger.  

 
  Lees meer  
 
 
 
 
   
Eerste competities bekend
 
 
 
 
Dutch Movies Matter
 

Nederlandse speelfilms en documentaires staan centraal in het programma Dutch Movies Matter. Ze zijn persoonlijk, aangrijpend, en stuk voor stuk volstrekt uniek. 

 
  Bekijk de films  
 
 
 
 
Camera Justitia
 

Rechtvaardigheid heeft vele gezichten. Soms komt ze snel. Soms moet er jaren voor worden gestreden. Eén ding maakt onze Camera Justitia competitie meer dan duidelijk: rechtvaardigheid kan niet zonder moed.

 
  Bekijk de films  
 
 
 
 
 
Kaartverkoop
 

Op donderdag 9 maart start de online kaartverkoop voor het MtMF23 en staat het volledige filmprogramma online. Daarnaast verschijnt de festivalkrant als bijlage van Trouw – de verdieping.

 
 
 
 
 
 
 
On Tour: The Pawnshop
 

Deze maand te zien in 17 filmtheaters — Jola en Wiesiek runnen het grootste pandjeshuis van Polen. Ze houden van elkaar, maar de tijden zijn zwaar en bankroet dreigt. Hoewel ze hard onderhandelen met hun soms wanhopige klanten, ligt er altijd een diepe menselijkheid aan de basis. Bitterzoete docu-comedy die een prachtig licht in de duisternis schijnt.

 
  Bekijk de data  
 
 
 
 
 
 
 
Internationale Vrouwendag
 

Woensdag is het Internationale Vrouwendag! In het kader van deze dag organiseren we volgende week op drie locaties een speciale filmvertoning.

 

Op 8 maart zie je de Iraanse film Until Tomorrow als festivalpreview in het Haagse Theater Dakota. Ook is er op die dag in Movie W in Wageningen de docu Nasrin te zien, met een optreden van zangeres Ziba Nillian. De Nijverheid in Utrecht transformeert op 9 maart hun loods tot filmzaal voor de festivalpreview van Sirens, met als ultieme toegift een liveshow van Ioana Iorgu.

 
  Meer informatie en tickets  
 
 
 
Agenda
 
 
9 maart
Bioscooptip: Oema foe Sranan
 
9 maart
Bioscooptip: It’s Raining Women
 
9 maart
Bioscooptip: Saint Omer
 
8 maart
Internationale Vrouwendag: Until Tomorrow in Theater Dakota
 
8 maart
Internationale Vrouwendag: Nasrin in Movie W
 
9 maart
Internationale Vrouwendag: Sirens in De Nijverheid
 
 
 

Het Movies that Matter Festival 2023 wordt mogelijk gemaakt door hoofdpartner Nationale Postcode Loterij en partners Amnesty International, ASN Bank, CFAP, Creative Europe Media, Dioraphte, Gemeente Den Haag, European Cultural Foundation, Fonds 1818, Fonds 21, Janivo, Ministerie van Buitenlandse Zaken, Nederlands Filmfonds, Oak Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds, dagblad Trouw, de Versterking, vfonds, VEVAM en VSBfonds.

 
 
 
 
 
Movies that Matter
 
moviesthatmatter.nl
 
       
 
 
Uitschrijven voor deze nieuwsbrief Design & code by Eagerly